εξοπλισμος καφε

Εξοπλισμός μαζικής εστίασης: τι χρειάζεστε για να ανοίξετε μια καφετέρια ανά κατηγορία

Αν σκέφτεστε να ανοίξετε μια καφετέρια, τότε πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι είναι αρκετά δύσκολο να θυμηθείτε όλα όσα χρειάζεστε ως προς τον εξοπλισμό αλλά και τα αναλώσιμα και την επίπλωση. Υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη και πολλές κατηγορίες προϊόντων που θα χρειαστείτε. Ο εξοπλισμός μαζικής εστίασης, ειδικά όσον αφορά στις καφετέριες που σερβίρουν και φαγητό, είναι πολύπλοκος και αποτελείται από πολλές συσκευές με διάφορες χρήσεις. Γι’ αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε για εσάς όλα όσα θα χρειαστείτε ανά κατηγορίες, για να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα με οργάνωση και χωρίς απρόοπτα.

 

Προετοιμασία φαγητού και ποτού

Η προετοιμασία φαγητού και ποτού βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο του εξοπλισμού εστίασης για καφετέριες, αφού είναι η βασική ασχολία και είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα σας διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στη μηχανή για καφέ espresso, αφού η ποιότητά της θα καθορίσει δραστικά την ποιότητα του καφέ και τη φήμη της καφετέριας. Η λίστα με τα απολύτως απαραίτητα περιλαμβάνει:

  • Καφετιέρες
  • Εσπρεσσομηχανές
  • Μπλέντερ και μίξερ
  • Παγομηχανή
  • Τοστιέρα
  • Γκριλιέρες και φούρνους

επαγγελματικη μηχανη καφε espresso

Software

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ολοένα και μεγαλύτερη διασύνδεση μεταξύ των συσκευών, θα χρειαστείτε έναν συνολικό προγραμματισμό στο software, ο οποίος θα περιλαμβάνει πρόγραμμα άμεσης αποστολής των παραγγελιών στην κουζίνα, POS σύστημα για την πληρωμή με κάρτα, σύστημα ασφαλείας και software για τη διαχείριση του προσωπικού. Η σύνδεση WiFi υψηλής ταχύτητας είναι επίσης κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη, για να έχετε τους πελάτες σας ευχαριστημένους.

pos

Σύστημα εξαερισμού και θέρμανσης

Όλοι οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος απαιτείται να έχουν προηγμένο σύστημα εξαερισμού αλλά και θέρμανσης και ψύξης, αφού αυτό δεν συναρτάται μόνο με την άνεση του προσωπικού και των πελατών αλλά και με τις συνθήκες υγιεινής. Εφόσον έχετε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, θα πρέπει εκτός από τα συνήθη μηχανήματα για ψύξη και θέρμανση να αναλογιστείτε μήπως χρειάζονται αεροκουρτίνες. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη μελέτη του χώρου και προτάσεις από εξειδικευμένο μηχανικό, για να γίνει μια αποδοτική εγκατάσταση.

αεροκουρτινες

Συντήρηση και αποθήκευση των υλικών

Για τη συντήρηση των υλικών και τη διατήρησή τους φρέσκων με απόλυτη ασφάλεια, ο εξοπλισμός καφέ περιλαμβάνει επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες, ενώ καλό είναι να οργανώσετε την αποθήκη σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει τάξη για κάθε κατηγορία προϊόντων, όπως για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά ή οι ανοιχτές συσκευασίες που διατηρούνται για καιρό να βρίσκεται σε ξεχωριστό ράφι ή ντουλάπι που προστατεύεται από τη σκόνη και την υγρασία.

 

Καθαριότητα

Φυσικά, τεράστιο ρόλο παίζει και η καθαριότητα τόσο στο χώρο των πελατών όσο και στην κουζίνα. Επαγγελματικά πλυντήρια για σκεύη αλλά και για τρόφιμα και νεροχύτες με πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό είναι απολύτως απαραίτητα, αλλά επιπλέον καλό είναι να επενδύσετε και σε καρότσια που σας βοηθούν να απομακρύνετε γρήγορα τα βρόμικα πιάτα και ποτήρια από το χώρο των πελατών.