Ιατρικος-εξοπλισμος

Ιατρικός εξοπλισμός: 6 συμβουλές για να τον αγοράσετε online με επιτυχία

Ο ιατρικός εξοπλισμός είναι ένα από τα πιο βασικά σημεία σε ένα ιατρείο και η αγορά του είναι κάτι που απασχολεί τους γιατρούς ιδιαίτερα. Παλαιότερα, η διαδικασία αυτή γινόταν μέσω των εξειδικευμένων εμπόρων, οπότε απαιτούνταν πολύ μεγάλος χρόνος, για να τους επισκεφθεί κανείς όλους, να επιθεωρήσει τον εξοπλισμό και να πάρει προσφορές. Ευτυχώς, αυτές οι εποχές έχουν πλέον παρέλθει και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για κάθε ιατρείο μπορεί να γίνει online. Με αυτόν τον τρόπο, γλιτώνετε πολύ κόπο και χρόνο, μπορείτε να συγκρίνετε τα προϊόντα και να κάνετε την παραγγελία μέσα σε ελάχιστη ώρα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη διαδικασία. Το σημαντικότερο ερώτημα είναι από ποιον θα προμηθευτείτε τον ιατρικό εξοπλισμό. Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Προσέξτε τις κριτικές

Τα reviews στο internet είναι η απόλυτη δύναμη που έχει ο αγοραστής για το κάθε τι. Πρέπει να διαβάσετε τις κριτικές τόσο για τον προμηθευτή όσο και για την εταιρεία του μηχανήματος που θα επιλέξετε. Ψάξτε σε forums και σε sites αγορών, για να μάθετε όσο καλύτερα γίνεται ποιες είναι οι εμπειρίες των υπόλοιπων χρηστών από αυτό που σκέφτεστε να αγοράσετε.

ιατρικα-μηχανηματα
Βεβαιωθείτε για το απόθεμα

Προτού κάνετε την πληρωμή, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία έχει επαρκές απόθεμα και μπορεί να σας πει με σιγουριά πότε ακριβώς θα παραλάβετε τον εξοπλισμό σας. Αν επικοινωνήσετε με κάποια εταιρεία, η οποία δεν διατηρεί δική της αποθήκη, αλλά συνεργάζεται με άλλη εταιρεία που στέλνει απευθείας τον εξοπλισμό, τότε καλό είναι να γνωρίζετε κατά πόσο και αυτή είναι αξιόπιστη.

Ρωτήστε για πιθανή έκπτωση σε μεγάλες παραγγελίες

Ειδικά για το γιατρό που μόλις ανοίγει το ιατρείο του, ο ιατρικός εξοπλισμός είναι ένα τεράστιο ζήτημα με μακροπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις. Ωστόσο, πολλές εταιρείες που πωλούν εξοπλισμό online προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις για μεγάλες παραγγελίες. Θυμηθείτε να ρωτήσετε πριν κάνετε οποιαδήποτε παραγγελία!

Ιατρικός-Εξοπλισμός
Πληροφορηθείτε τα έξοδα αποστολής

Μη θεωρείτε δεδομένο ότι τα έξοδα αποστολής καλύπτονται από τον αποστολέα, επειδή ο ιατρικός εξοπλισμός κοστίζει ούτως ή άλλως αρκετά, οπότε κανείς δεν θα σας επιβαρύνει επιπλέον. Στη σύγκριση τιμών είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε και αυτή τη δαπάνη, ειδικά αν δε μένετε σε μεγάλη πόλη ή έχετε βρει κάποιον προμηθευτεί από το εξωτερικό.

Διαπραγματευτείτε

Οι τιμές που βλέπετε online σπάνια είναι οι πραγματικές. Ακόμα και αν δεν κάνετε κάποια μεγάλη παραγγελία, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να διαπραγματευτείτε την τιμή ή τα έξοδα αποστολής, ειδικά αν υπάρχει η προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας με την εταιρεία.

Εξετάστε το ενδεχόμενο μεταχειρισμένου εξοπλισμού

Ο μεταχειρισμένος ιατρικός εξοπλισμός είναι πολλές φορές μια εξαιρετική λύση είτε για να μειώσετε το budget είτε για να αγοράσετε με τα ίδια χρήματα πιο εξελιγμένο εξοπλισμό. Online μπορείτε να βρείτε πολύ καλές ευκαιρίες, αρκεί να έχουν πιστοποιητικό, εγγύηση και τεχνική υποστήριξη. Αν αγοράσετε τον εξοπλισμό υπό αυτές τις προϋποθέσεις και από αξιόπιστες εταιρείες που εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, μπορείτε να βγείτε σημαντικά κερδισμένοι.