επαγγελματικές μηχανές εσπρέσσο

Επαγγελματικές μηχανές εσπρέσσο: Πως να κάνετε τη σωστή αγορά για την καφετέριά σας

Μια σύγχρονη καφετέρια οφείλει να ανταποκρίνεται στις υψηλές πλέον προσδοκίες των πελατών της, προσφέροντας υψηλής ποιότητας καφέ. Ξεχάστε τον απλό φραπέ που έκλεβε την παράσταση πριν από κάποια χρόνια. Η εποχή του εσπρέσσο είναι γεγονός, και βλέπουμε τους καταναλωτές να γίνονται αρκετά αυστηροί με την ποιότητα του καφέ που πίνουν στις καφετέριες! Σίγουρα ένα καλό χαρμάνι παίζει σημαντικό ρόλο, όμως το παν στη δημιουργία ενός καλού καφέ είναι η χρήση της σωστής μηχανής καφέ.

Πως θα κάνετε λοιπόν τη σωστή αγορά για την επιχείρησή σας; Ποιες είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις αγοράς για επαγγελματικές μηχανές εσπρέσσο;

Αν και υπάρχουν αμέτρητες επιλογές μηχανών εσπρέσσο στην αγορά, εσείς πρέπει να καταφέρετε να αγοράσετε τη σωστή που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καφετέριάς σας. Οι μηχανές εσπρέσσο πλέον προσφέρουν εξελιγμένες τεχνολογίες, design, και λειτουργικότητα, αλλά πρέπει να αναρωτηθείτε κατά πόσο χρειάζεστε όλες τις λειτουργίες που έχουν να προσφέρουν. Χρειάζεστε για παράδειγμα να έχει μονό ή διπλό boiler; Ο εναλλάκτης θερμότητας είναι απαραίτητος;

Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός barista, αλλά  κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο, ψάξιμο, και εμπιστοσύνη. Ας δούμε παρακάτω μερικούς παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου πριν επενδύσετε σε μία επαγγελματική μηχανή εσπρέσσο.

επαγγελματική μηχανή εσπρέσσο

  • Ποιότητα χαρμανιού: Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε την ποικιλία του καφέ που χρησιμοποιείτε. Κάθε χαρμάνι χρειάζεται συγκεκριμένο ψήσιμο (medium, light) και η σταθερότητα της θερμοκρασίας της μηχανής εσπρέσσο παίζει τεράστιο ρόλο.
  • Χώρος τοποθέτησης: Πριν προχωρήσετε στην αγορά μηχανής πρέπει να εξετάσετε τον χώρο στον οποίο θα την τοποθετήσετε. Πρέπει να είναι άνετος και να μην εμποδίζεται η χρήση της μηχανής του καφέ από άλλες λειτουργίες που συμβαίνουν στο χώρο προετοιμασίας, όπως επίσης και η χρήση της μηχανής εσπρέσσο να μην δυσκολεύει τις υπόλοιπες ενέργειες ή προετοιμασίες. Ελέγξτε και την παροχή ρεύματος.
  • Latte art: Αν θέλετε να εξελίξετε κι άλλο την ποιότητα του καφέ που προσφέρετε, το latte art στον cappuccino είναι μια εξαιρετική ιδέα! Μια κούπα καφέ γίνεται ένα μικρό έργο τέχνης, εντυπωσιάζοντας έτσι τους πελάτες. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δείτε τη λειτουργία ξηρού ατμού της μηχανής και αν εξυπηρετούν τα ακροφύσια, ή αν μπορείτε να βρείτε steam tips με διαφορετικές τρύπες.
  • Κατανάλωση ρεύματος και ενέργειας: Είναι λογικό μια μεγαλύτερη επαγγελματική μηχανή εσπρέσσο να καταναλώνει περισσότερο ρεύμα και ενέργεια από μια μικρότερη. Δείτε τι κατανάλωση έχει και υπολογίστε το ποσό που θα πρέπει να πληρώνετε για το ρεύμα ανάλογα με τις ώρες χρήσης της ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Ωστόσο, πολλά σύγχρονα μοντέλα προσφέρουν λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Τέλος, πριν επενδύσετε σε μία επαγγελματική μηχανή εσπρέσσο ελέγξτε πόσο εύκολα μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά για το μοντέλο της αρεσκείας σας, καθώς και το κόστος τους. Επιπλέον, πρέπει να μάθετε πως να τη συντηρείτε σωστά, ώστε να μην χρειαστεί να την αντικαταστήσετε σύντομα. Εγγυηθείτε στους πελάτες σας το ίδιο άψογο αποτέλεσμα στον καφέ τους χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη μηχανή εσπρέσσο!