επιτοιχια επιπλα

Έπιπλα τοίχου για το σαλόνι: οι must επιλογές διακόσμησης

Τα έπιπλα τοίχου είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για όλα τα δωμάτια, αφού στολίζουν τους κρύους τοίχους, προσφέρουν θαλπωρή και ζεστασιά αλλά και αξιοποιούν στο μέγιστο το διαθέσιμο χώρο στο κάθετο επίπεδο. Ειδικά για το σαλόνι, τα έπιπλα τοίχου είναι απαραίτητα, για να δοθεί η εντύπωση μιας καλοδουλεμένης διακόσμησης που κάνει τους ενοίκους να λατρεύουν να μένουν σπίτι. Ποια είναι, λοιπόν, τα δημοφιλέστερα έπιπλα τοίχου που θα δώσουν μια άλλη πνοή στο καθιστικό σας;

Επιτοίχια ράφια

Τα επιτοίχια ράφια είναι η καλύτερη λύση αν δεν έχετε πολύ χώρο, για να τοποθετήσετε άλλα έπιπλα, όπως ένα σύνθετο ή μια βιτρίνα. Λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι, όπου μπορείτε να βάλετε βιβλία ή άλλα αντικείμενα, καθώς και ως διακοσμητικά, που γεμίζουν τον τοίχο και δένουν αρμονικά με τα υπόλοιπα διακοσμητικά τοίχου. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να τα στηρίξετε καλά, ειδικά αν τα φορτώσετε με βαριά πράγματα, ενώ πολύ σημαντικό είναι να τα ταιριάξετε τόσο με το χρώμα του τοίχου, όσο και με το έπιπλο που βρίσκεται από κάτω. Για παράδειγμα, αν το ράφι είναι πάνω από ένα γυάλινο τραπεζάκι, εντάσσεται καλύτερα στο συνολικό ύφος να είναι σε μοντέρνες γραμμές και υλικά, όπως μέταλλο, παρά να είναι σε ζεστές αποχρώσεις φτιαγμένο από ξύλο. Θυμηθείτε, τέλος, ότι το ύψος των επιτοιχίων ραφιών πρέπει να είναι περίπου στο ύψος των ματιών ενός όρθιου ενήλικα μέσου αναστήματος.

επιπλα τοιχου

Σύνθετο τηλεόρασης

Τα σύνθετα τηλεόρασης αποτελούν πλέον αυτό που λέει το όνομά τους. Είναι σύνθετες κατασκευές που στηρίζουν την τηλεόραση αλλά και την πλαισιώνουν με διάφορα ράφια και κονσόλες, στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά, βιβλία, CD ή DVD. Ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης είναι ξύλινα, μεταλλικά ή γυάλινα και βρίσκονται στο επίκεντρο του σαλονιού χαρίζοντάς του τον τόνο και την αύρα του.

Βιβλιοθήκη

Αν και δεν είναι ακριβώς έπιπλο τοίχου, μιας και μπορεί να σταθεί και μόνη της ακόμα και στο κέντρο του δωματίου, για να το διαχωρίσει σε δύο χώρους, η βιβλιοθήκη συχνά ακουμπάει στον τοίχο, γεμίζοντάς τον με σοφιστικέ πινελιές. Ιδανικά, πρέπει ο τοίχος σε αυτό το σημείο να είναι ανοιχτόχρωμος με τη βιβλιοθήκη να είναι κατασκευασμένη από σκουρόχρωμα υλικά, ενώ μια ακόμα συμβουλή είναι να μην την παραφορτώνετε. Σημασία έχει να την αφήνετε να αναπνέει και να μπλέκετε μαζί με τα βιβλία διακοσμητικά, κορνίζες και άλλα προσωπικά σας αντικείμενα που αντανακλούν τις προτιμήσεις και τα γούστα σας. Γενικά, η βιβλιοθήκη είναι το πιο ζεστό και ιδιαίτερο έπιπλο τοίχου που πηγαίνει την κομψότητα στο σαλόνι ένα βήμα παραπέρα.

Μπουφές

Ένα παρεξηγημένο έπιπλο είναι ο μπουφές, διότι μας θυμίζει ίσως τα παλιομοδίτικα σπίτια περασμένων δεκαετιών. Ο μπουφές, όμως, πλέον εντάσσεται πολύ όμορφα ακόμα και στη μοντέρνα διακόσμηση, κοσμώντας τον τοίχο του χολ ή της τραπεζαρίας και δίνοντας μια αίσθηση θαλπωρής. Μάλιστα, επειδή έχει ντουλάπια που κλείνουν, αποτελεί έναν εξαιρετικό αποθηκευτικό χώρο για διάφορα είδη, ενώ στο πάνω μέρος του είναι μια μεγάλη επιφάνεια, όπου μπορείτε να εκθέσετε φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα, τα οποία θέλετε να βρίσκονται σε περίοπτη θέση.