Μονόπετρα με μαύρο διαμάντι: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα τάση

Τα χρωματιστά διαμάντια διατίθενται σε διάφορα είδη. Λόγω της τολμηρής και ιδιαίτερης εμφάνισής τους, τα μαύρα διαμάντια αποτελούν μία από τις καλύτερες και πιο στιλάτες εναλλακτικές στα άχρωμα διαμάντια που έχουμε συνηθίσει στα μονόπετρα.

Αν σας φαίνεται περίεργο ένα δαχτυλίδι με μαύρο διαμάντι, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε τον παρακάτω οδηγό, για να αναθεωρήσετε και να λατρέψετε κι εσείς την απόλυτη νέα μόδα στα δαχτυλίδια αρραβώνων.

Τύποι μαύρων διαμαντιών

Τα μαύρα διαμάντια διατίθενται σε δύο βασικούς τύπους: Τα φυσικά μαύρα διαμάντια και τα διαμάντια που έχουν υποστεί επεξεργασία, για να γίνουν μαύρα. Όπως σχεδόν με όλους τους πολύτιμους λίθους, ο πρώτος τύπος είναι πολύ πιο ακριβός λόγω της φυσικής του μορφής.

Χαρακτηριστικά μαύρων διαμαντιών

Το χρώμα των μαύρων διαμαντιών πιστεύεται ότι προκαλείται από γραφίτη. Τα μαύρα διαμάντια έχουν τεράστιο αριθμό εγκλεισμάτων, δηλαδή μικρών κηλίδων που καθορίζουν την εμφάνιση ενός πολύτιμου λίθου.

Τα μαύρα διαμάντια, όμως, διαφέρουν και στη δομή τους σε σχέση με τα άχρωμα διαμάντια. Η δομή του απλού διαμαντιού είναι κατασκευασμένη από συμπαγές κρύσταλλο μαζί με αναγνωρίσιμες φυσικές γραμμές. Τα μαύρα διαμάντια είναι ελαφρώς διαφορετικά, καθώς αποτελούνται από πολλούς μικρούς κρυστάλλους που συνδέονται μεταξύ τους σε τυχαίο σχηματισμό. Επιπλέον, τα μαύρα διαμάντια είναι ακόμα πιο ανθεκτικά από τα απλά, τα οποία ούτως ή άλλως θεωρούνται από τους πιο ανθεκτικούς πολύτιμους λίθους.

Μονόπετρο δαχτυλίδι από ροζ χρυσό με μαύρο διαμάντι

Μονόπετρο δαχτυλίδι από ροζ χρυσό με μαύρο διαμάντι – JewelStories.com

Χρώμα μαύρων διαμαντιών

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα χρωματιστά διαμάντια, τα οποία βρίσκονται σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, τα μαύρα διαμάντια βγαίνουν μόνο σε μία ένταση χρώματος: φανταχτερό μαύρο. Άλλα διαμάντια, όπως το λευκό και το κόκκινο, έχουν διάφορους βαθμούς έντασης, από το αχνό ως το βαθύ, όμως αυτό δεν ισχύει στα μαύρα διαμάντια, τα οποία μαγνητίζουν το βλέμμα με τη λάμψη τους.

Λευκόχρυσο μονόπετρο δαχτυλίδι με μαύρο διαμάντι

Λευκόχρυσο μονόπετρο δαχτυλίδι με μαύρο διαμάντι – JewelStories.com

Μονόπετρα με μαύρα διαμάντια

Τα μαύρα διαμάντια θεωρούνται ιδανικά για τα μονόπετρα, καθώς συμβολίζουν την αιωνιότητα και την αμετάβλητη αγάπη. Ακριβώς όπως και στα άλλα διαμάντια, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το σχήμα, την καθαρότητα, το χρώμα και τα καράτια, όταν αγοράζετε μονόπετρο με μαύρο διαμάντι. Τα κριτήρια αυτά είναι που καθορίζουν και την τιμή του διαμαντιού. Πιθανές ατέλειες στο διαμάντι μειώνουν την τιμή του, ενώ και το κόψιμο του διαμαντιού παρουσιάζει εναλλαγές στο τελικό κόστος.

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε σε μια τέτοια αγορά είναι το μέταλλο του δαχτυλιδιού που θα επιλεγεί να πλαισιώσει το μαύρο διαμάντι. Λόγω του έντονου και εκθαμβωτικού χρώματός του, το μαύρο διαμάντι δείχνει υπέροχο με λευκόχρυσο 14 καρατίων και πλατίνα.

Μονόπετρο δαχτυλίδι από ροζ χρυσό με μαύρο διαμάντι

Μονόπετρο δαχτυλίδι 18 καρατίων από ροζ χρυσό με μαύρο διαμάντι – JewelStories.com

Πόσο κοστίζουν τα μαύρα διαμάντια;

Τα μαύρα διαμάντια είναι φθηνότερα από τα άχρωμα. Αυτό δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στην αξία τους, η οποία είναι αντίστοιχη με των λευκών διαμαντιών, αλλά στο γεγονός ότι η ζήτηση είναι μικρότερη.

Πάντως, είναι σημαντικό, όταν αγοράζετε μαύρο διαμάντι, να προσέξετε μήπως αυτό είναι τεχνητό. Σε πολλά κοσμηματοπωλεία γίνεται το εξής τρικ. Αναφέρουν ότι πρόκειται για φυσικό διαμάντι και οι πελάτες νομίζουν ότι βλέπουν ένα μαύρο διαμάντι, του οποίου το χρώμα είναι φυσικό. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για άχρωμο διαμάντι, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία, ώστε να γίνει μαύρο. Συνεπώς, θα πρέπει να ρωτήσετε τι ακριβώς ισχύει.