5 σημάδια ότι χρειάζεστε καινούρια γυαλιά οράσεως

Πάνω από 60% των ανθρώπων θα χρειαστεί κάποια στιγμή στη ζωή του να φορέσει γυαλιά οράσεως. Μάλιστα, αυτό δεν είναι μια στατική επιλογή που γίνεται μία φορά, αλλά μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή φροντίδα, μιας και ο βαθμός τις περισσότερες φορές μεγαλώνει και τα γυαλιά πρέπει να ανανεώνονται. Πώς θα καταλάβετε, όμως, ότι χρειάζεστε καινούρια γυαλιά; Αν δεν ανήκετε στη μικρή ομάδα των εξαιρετικά συνεπών που επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο κάθε έξι μήνες, τότε μπορείτε να το καταλάβετε με βάση τα πέντε παρακάτω συχνά σημάδια.

Συχνοί πονοκέφαλοι

Το πιο κλασικό σύμπτωμα είναι οι συχνοί πονοκέφαλοι που εμφανίζονται μετά από ώρες διαβάσματος, τηλεόρασης ή δουλειάς μπροστά στον υπολογιστή. Όταν τα γυαλιά δεν αρκούν, για να καλύψουν τις ανάγκες των ματιών σας, είναι λογικό αυτό να προκαλεί κούραση που εκδηλώνεται με έντονο πονοκέφαλο.

Ασυνήθιστη στάση σώματος

Ένα άλλο σημάδι ότι η μυωπία ή η πρεσβυωπία έχει αυξηθεί είναι ότι προσπαθείτε να προσαρμοστείτε σε αυτή, όπως κάνατε παλαιότερα, όταν ακόμα δεν είχε διαγνωστεί το πρόβλημα και δεν φορούσατε γυαλιά. Δηλαδή πλησιάζετε πολύ κοντά το βιβλίο ή την οθόνη, για να διαβάσετε καλά στην περίπτωση μυωπίας, ή κάνετε το αντίθετο στην περίπτωση πρεσβυωπίας. Αυτό δείχνει ότι ο βαθμός μεγάλωσε και οι φακοί πλέον πρέπει να αντικατασταθούν.

Προβλήματα όρασης

Κλασικά προβλήματα όρασης είναι το να βλέπετε φωτοστέφανο γύρω από το φως όταν το κοιτάτε απευθείας, η διπλωπία, η θολή όραση ή το να μη μπορείτε να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Για αυτά μπορεί να ευθύνεται ότι ανέβηκαν οι βαθμοί ή ότι οι φακοί των γυαλιών χρειάζονται ανανέωση, επειδή έχουν χαραχτεί.

Δυσκολία όρασης τη νύχτα

Αν δεν βλέπετε καλά με τα υπάρχοντα γυαλιά οράσεως τη νύχτα, τότε πιθανώς να πρέπει να τα αντικαταστήσετε, διότι δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Η μετάβαση από το πολύ φως στο σκοτάδι και αντίστροφα είναι επίσης μια περίπτωση, όπου η ανεπάρκεια των γυαλιών γίνεται ιδιαίτερα σαφής, ενώ πολύ ενοχλητική είναι και η ευαισθησία των ματιών, όταν εκτίθενται ξαφνικά σε έντονο φως.

Τα γυαλιά δεν σας αρέσουν πια

Μπορεί να μην σχετίζεται με πρόβλημα υγείας, όμως το να μας αρέσουν τα γυαλιά που φοράμε συνεχώς είναι πολύ σημαντικό. Αποτελούν ένα αξεσουάρ, το οποίο κουβαλάμε παντού ή σχεδόν παντού και το οποίο μπορεί να καταστρέψει αλλά και να αναβαθμίσει το στυλ μας. Αν, λοιπόν, αισθάνεστε ότι δεν έχετε καμία όρεξη να φορέσετε τα γυαλιά σας, τότε πιθανώς αυτά δεν είναι πια στη μόδα ή τα έχετε βαρεθεί και ήρθε η ώρα να κάνετε ένα απαραίτητο δώρο στον εαυτό σας!

 

Βρείτε μεγάλη ποικιλία σε γυαλιά οράσεως σε πολύ προσιτές τιμές στα καταστήματα οπτικών Eyebuy.