ακουστικα βαρηκοιας συνηθεια

5 συμβουλές για να συνηθίσετε γρηγορότερα τα ακουστικά βαρηκοΐας

Σε αντίθεση με τα γυαλιά, τα οποία, όταν φοριούνται, παρέχουν άμεσα, θετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της όρασης, τα ακουστικά βαρηκοΐας συνήθως απαιτούν μια σύντομη μεταβατική περίοδο πριν μπορέσει κανείς να απολαύσει όλα τα οφέλη τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται έναν ή δύο μήνες, για να συνηθίσουν τον τρόπο με τον οποίο αισθάνονται τα ακουστικά βαρηκοΐας και ακούν μέσω αυτών. Όλο αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό στην αρχή, καθώς ακούγονται νέοι ήχοι και οι παλαιότεροι γίνονται αντιληπτοί με έναν διαφορετικό τρόπο. Όταν κάνετε τη μετάβαση από την απώλεια ακοής στα ακουστικά βαρηκοΐας, αλλάζετε ουσιαστικά τον τρόπο, με τον οποίο τα αυτιά σας ερμηνεύουν τους ήχους. Όσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια ακοής, τόσο περισσότερο ο εγκέφαλος έχει προσαρμοστεί στο να ακούει τους ήχους χαμηλά ή ακόμα και παραμορφωμένα. Έτσι, αυτό που ουσιαστικά χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε λίγο χρόνο στον εγκέφαλό σας να συνηθίσει τη νέα κατάσταση, η οποία είναι ουσιαστικά η επαναφορά της πρότερης κατάστασης πριν την απώλεια ακοής.

Ένα ακόμα ζήτημα είναι το να συνηθίσετε να φοράτε τα ακουστικά σας καθημερινά. Τα αυτιά σας δεν έχουν συνηθίσει να έχουν ένα ξένο αντικείμενο πάνω τους, όμως η εξοικείωση δεν παίρνει πολύ καιρό. Άλλωστε, τα οφέλη που προκύπτουν από την επαναφορά της ακοής στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι τόσο σημαντικά που ισορροπούν εύκολα τα πιθανά μειονεκτήματα που οπωσδήποτε υποχωρούν γρήγορα.

ακουστικα βαρηκοιας

Με τις παρακάτω συμβουλές από τους ειδικούς στα ακουστικά βαρηκοΐας του akoustika.varikoias.gr, θα αρχίσετε να ακούτε καλύτερα με τα ακουστικά βαρηκοΐας σε συντομότερο χρονικό διάστημα:

  • Φορέστε τα, ακόμα και όταν δεν θέλετε. Είναι σημαντικό να φοράτε τα ακουστικά σας κάθε μέρα, ώστε να είστε άνετοι σε όλες τις καταστάσεις και σε κάθε περιβάλλον. Ορισμένα περιβάλλοντα είναι λιγότερο βολικά με τα ακουστικά βαρηκοΐας, αλλά αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό για εσάς να τα φοράτε. Το να επιτρέψετε στον εγκέφαλο και τα αυτιά σας να μάθουν πώς να συνεργάζονται ξανά θα είναι εφικτό μόνο εάν έχουν συνεχή έκθεση στις διάφορες καθημερινές συνθήκες. Το να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά βαρηκοΐας σπάνια θα αποτρέψει την σωστή σύνδεση των αυτιών και του εγκεφάλου σας, θα κάνει πιο δύσκολη την προσαρμογή στους ήχους και θα επιβραδύνει την ικανότητά σας να εστιάζετε και να προσαρμόζεστε σε φωνές και ήχους διαφόρων τύπων.
  • Κρατήστε μια θετική προοπτική. Προσπαθήστε να θυμάστε όλα τα οφέλη στην ποιότητας της ζωής σας και κρατήστε στο μυαλό σας ότι τίποτα δεν είναι τέλειο και ίσως χρειαστεί να γίνουν ορισμένες προσαρμογές.
  • Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την απώλεια ακοής σας. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τα όριά σας, τόσο πιο εύκολο είναι να τα ξεπεράσετε. Διαβάστε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για τον τύπο της απώλειας ακοής που έχετε καθώς και για τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας. Έτσι, θα ξέρετε τους περιορισμούς σας και το τι μπορείτε να πετύχετε με υπομονή και θέληση.
  • Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Η απώλεια ακοής δεν θεραπεύεται, αλλά τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε πολλά από αυτά που χάνετε αυτή τη στιγμή. Είναι αδύνατο να επιστρέψετε στο 100% στην κατάσταση προ της απώλειας ακοής, όμως το βασικό είναι να θέτετε στόχους που μπορούν να επιτευχθούν, όπως για παράδειγμα η βελτίωση της ακοής σε θορυβώδη περιβάλλοντα ή η καλύτερη συνεννόηση σε συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο.
  • Να είστε υπομονετικοί. Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και τα ακουστικά βαρηκοΐας χρειάζονται χρόνο. Αλλά όταν τα συνηθίσετε, θα σας γίνουν δεύτερη φύση και θα ξεχάσετε γρήγορα το αρχικό στάδιο της προσαρμογής.