Νύχια με τζελ: πώς θα προστατεύσετε το φυσικό σας νύχι

nyxia me gel

Τα νύχια με τζελ είναι η νέα τάση της μόδας στο μανικιούρ, αφού μπορούν να εγγυηθούν ένα ανθεκτικό αποτέλεσμα που διαρκεί για εβδομάδες. Και ποια γυναίκα δεν λατρεύει να έχει υπέροχα νύχια χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί μήπως της χαλάσουν, της ξεφτίσουν, της θαμπώσουν ή της ξεφλουδίσουν! Επιπλέον, τα νύχια με τζελ δίνουν τη δυνατότητα του nail art. Ξεχάστε πια τα απλά βερνίκια νυχιών. Τρισδιάστατα σχέδια, περίτεχνες ζωγραφιές και στρας ζωντανεύουν πάνω στα νύχια σας και τα μετατρέπουν στο πιο δυνατό στοιχείο της εμφάνισής σας. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που διστάζουν να δοκιμάσουν τα νύχια με τζελ επειδή φοβούνται μήπως το υλικό και η εφαρμογή του βλάψουν το φυσικό νύχι. Τελικά, το τζελ καταστρέφει τα νύχια; Σε πρώτη φάση η απάντηση είναι όχι. Όμως, διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε, ώστε να είστε σίγουρες ότι θα αποκομίσετε μόνο τα θετικά από αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο μανικιούρ.

Έμπειρες και σχολαστικές τεχνίτριες νυχιών

Τα νύχια με τζελ, όταν χτίζονται σε κατηρτισμένα κέντρα ομορφιάς από έμπειρες τεχνίτριες, που κάνουν τη δουλειά τους σχολαστικά και προσεκτικά τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, έχουν σχεδιαστεί να αφήνουν το νύχι να αναπνέει και να μην εμποδίζουν τη φυσική του λειτουργία και δομή. Για να σιγουρευτείτε ότι αυτές οι προϋποθέσεις καλύπτονται, πρέπει να εμπιστεύεστε μόνο πιστοποιημένα κέντρα ομορφιάς, τα οποία αποστειρώνουν όλα τα εργαλεία τους, χρησιμοποιούν λίμες και τροχούς νυχιών μίας χρήσης και στα οποία τα χέρια τόσο των πελατών όσο και των τεχνιτριών πλένονται με αντισηπτικό σαπούνι πριν από τη διαδικασία.

Προσοχή στα χτυπήματα

Παρά όλα αυτά, ακόμα και αν τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Αν το τεχνητό νύχι τρανταχτεί ή χτυπηθεί, μπορεί να αποκολληθεί ελαφρά από το φυσικό νύχι και να δημιουργηθεί εκεί ένα κενό. Στο κενό αυτό, του οποίου το περιβάλλον είναι υγρό και θερμό, μπορεί να αναπτυχθούν μύκητες, οι οποίοι θα εποικίσουν έπειτα το φυσικό νύχι. Συνεπώς, αν αισθανθείτε ότι χτυπήσατε κάπου δυνατά το νύχι σας, καλό είναι να αφαιρέσετε το τεχνητό νύχι, για να αποφύγετε τον παραπάνω κίνδυνο.

Όχι πάνω από έναν μήνα

Αν τα τεχνητά νύχια παραμείνουν για καιρό πάνω στο φυσικό νύχι, μπορεί επίσης να δημιουργηθεί κίνδυνος μόλυνσης. Έτσι, παρόλο που τα νύχια με τζελ έχουν μόνιμο αποτέλεσμα, καλό είναι να αφαιρούνται σε χρονικό διάστημα μετά από τις 3 εβδομάδες ή το πολύ τον ένα μήνα. Άλλωστε, όσο πιο μακριά τα νύχια, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος μόλυνσης, αφού μαζεύονται στο εσωτερικό τους ακαθαρσίες.

Πότε πρέπει να επισκεφθείτε δερματολόγο

Αν μολυνθεί το φυσικό νύχι, το χρώμα του θα γίνει κίτρινο και η στοιβάδα του νυχιού πιο χοντρή. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε δερματολόγο, καθώς η μόλυνση του νυχιού από μύκητες είναι μια δύσκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση που πρέπει να θεραπευθεί εγκαίρως  και αποτελεσματικά από την αρχή, για να μη γίνει χρόνια. Υπάρχει ακόμα και η πιο σπάνια πιθανότητα το τζελ να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στο νύχι. Η αλλεργική αντίδραση θα έχει ως αποτέλεσμα κοκκίνισμα, πρήξιμο και πόνο στο δέρμα και τους ιστούς γύρω από το νύχι. Συνήθως υποχωρεί μόνη της, μόλις αφαιρέσετε το τζελ, αν όμως επιμένει, τότε η επίσκεψη σε γιατρό είναι απαραίτητη.