apple-politeli-rologia

Πως σχεδιάζει η Apple να καταλάβει τον τομέα των πολυτελών ρολογιών

Αφού επέφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική με το iPod και επαναπροσδιόρισε τη βασική ανθρώπινη αλληλεπίδραση μέσω του iPhone, ήταν μόνο θέμα χρόνου η Apple να μεταβάλει την αντίληψή μας για το τι σημαίνει να φοράμε ρολόι, τόσο από άποψη στυλ όσο και από πλευράς λειτουργίας.

«Το πρώτο ρολόι της Apple είναι συναρπαστικό για εμένα λόγω της δυναμικής του», υποστηρίζει ένας συλλέκτης πολυτελών ρολογιών. To Apple Watch θεωρείται μία «πολυτάλαντη» συσκευή που είναι σε θέση να επιτελεί -όχι όμως να αντικαταστήσει- όλες τις λειτουργίες ενός iPhone. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας, το Watch εμφανίζει διαφορετική προσέγγιση αφού αποτελεί προϊόν πολυτελείας. Αυτό σημαίνει ότι η Apple πρέπει τώρα να συναγωνιστεί τους κατασκευαστές αντικειμένων των οποίων η αξία απαρτίζεται τόσο από νοσταλγία όσο και από τεχνικό πλεονέκτημα. Η Apple έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος και επικεντρώνει τη στρατηγική της στο να επανακαθορίσει το στυλ όλων όσων φορούν ρολόγια. Πρόκειται σαφώς για ένα στοίχημα.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη που ξεκίνησε όλος ο ντόρος, το Watch διαμορφώθηκε προσεχτικά ώστε να ισορροπεί επάνω στη λεπτή γραμμή μεταξύ του τεχνολογικού γκάτζετ και ενός must αξεσουάρ. Δεν είναι άλλωστε σύμπτωση ότι οι δύο κορυφαίες προσλήψεις προσωπικού της Apple τους τελευταίους 18 μήνες προέρχονται από τη σφαίρα της υψηλής ραπτικής, δηλαδή τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Yves Saint Laurent και την πρώην επικεφαλής της Burberry.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του Apple Watch έχει ξεκινήσει, με την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας να είναι η 24η Απριλίου σε επιλεγμένες χώρες. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 10 Απριλίου, την ίδια ημέρα που μπορείτε να το δοκιμάσετε στο Apple Store.

Αναφορικά με το κόστος του Apple Watch, η Sport έκδοση από αλουμίνιο ξεκινά από τα 349 δολάρια και αφορά την μικρότερη έκδοση των 38 χιλιοστών. Το μέγεθος των 42 χιλιοστών θα στοιχίζει περί τα 399 δολάρια, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple αυτήν την εβδομάδα.

Τι ακριβώς μπορεί να κάνει το Apple Watch; Το πρώτο γκάτζετ της Apple που μπορεί να φορεθεί, είναι σε θέση να στείλει μηνύματα, να προβεί σε updates στο Facebook και να τρέξει εφαρμογές ενώ δεσπόζει στον καρπό μας, εξαλείφοντας την ανάγκη να βγάζουμε κάθε λίγο τη συσκευή μας (iPhone) από την τσέπη μας για να ελέγχουμε διαρκώς τις ειδοποιήσεις μας.

Ακόμη, το Apple Watch μπορεί να λειτουργεί χωρίς το iPhone για επιλεγμένες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων το Apple Pay και η ακρόαση μουσικής κατά τη διάρκεια τρεξίματος. Φυσικά, ενημερώνει με ακρίβεια το χρήστη για την ώρα.

Τα 8GB χωρητικότητας περιορίζουν την ποσότητα φωτογραφιών και μουσικής που μπορούν να αποθηκευτούν κατευθείαν στο smart watch, αλλά και πάλι διπλασιάζουν τη χωρητικότητα των 4GB Android Wear ρολογιών, ενώ η πλειονότητα του περιεχόμενου προέρχεται από το iPhone.

Εν κατακλείδι, το Apple Watch καθιστά εύκολη την απόρριψη των μονότονων για εσάς ειδοποιήσεων την ώρα που σας διατηρεί «συντονισμένους» με τις σημαντικές ειδοποιήσεις.