Ενοικιάσεις φουσκωτών

Στον αφρό της θάλασσας

Λευκός αφρός πάνω σε γαλάζια κύματα και ο ήλιος να αστράφτει. Η Ελλάδα είναι η χώρα με το πιο γαλάζιο ουρανό και το πιο υπέροχο μπλε της θάλασσας. Τα κύματα οδηγούν σε υπέροχες παραλίες και μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να κατακτηθούν με τις ενοικιάσεις φουσκωτών. Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή για να κάνουμε πιο στενή τη σχέση μας με το υγρό στοιχείο, που αποτελεί χαρακτηριστικό της χώρας μας. Διαφημίσεις Rent a boat και Rent a rib είναι από τις πρώτες που κοιτούν οι τουρίστες πριν κλείσουν τα εισιτήριά τους για τη χώρα μας. Πράγματι, ο τομέας του boat rental in Greece είναι από τους πιο κερδοφόρους στη χώρα μας, που φημίζεται για τη θάλασσα και τα νερά της.

Η ενοικίαση λοιπόν ενός φουσκωτού σκάφους αναψυχής για διακοπές ή θαλάσσια σπορ είναι ένας ανεπανάληπτος τρόπος να ζήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος μια ασυναγώνιστη εμπειρία και περιπέτεια στο απέραντο γαλάζιο. Το ελληνικό καλοκαίρι αποκτά σάρκα και οστά, πέρα από τα όρια της συνηθισμένης αδρεναλίνης.

Σημαντικό όμως είναι πριν τον απόπλου σας για ένα πολυήμερο ή ακόμη και μονοήμερο ταξίδι στα καταγάλανα ελληνικά νερά, θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για κάποια σημαντικά πράγματα και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, τόσο για την ασφάλειά του όσο και για την απόλυτη επιτυχία της εμπειρίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ για ταξίδια στον αφρό

Οι διακοπές είναι μια περίοδος για ξεκούραση και ξενοιασιά χωρίς σκοτούρες. Όλα αυτά τα προσφέρει ένα ταξίδι με ένα φουσκωτό σκάφος. Για να εξασφαλιστεί, όμως, η 100% ασφάλειά σας και η απόλυτη απόλαυσή σας, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες, ώστε οι συμμετέχοντες να μείνουν μόνο με ευχάριστες αναμνήσεις στο τέλος του. Αν μάλιστα είστε και .. πρωτάρηδες, πρέπει να δώσετε μια κάποια ιδιαίτερη προσοχή:

  1. Επιλέξτε για συνεπιβάτες σας την πιο κατάλληλη παρέα. Είναι πέρα από αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ένα ταξίδι εν πλω, δεν υπάρχουν εκ των πραγμάτων περιθώρια για … αλλαγή παρέας. Μόνη δυνατότητα (αν μπορούμε να αστειευτούμε λίγο) είναι να … πετάξετε τους ανεπιθύμητους συνεπιβάτες του φουσκωτού στο νερό! Καλό θα ήταν λοιπόν, να σκεφτείτε σωστά και να είστε σίγουροι για το team με το οποίο θα απολαύσετε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Στόχος είναι να μην καταλήξετε με μια χάλια εμπειρία για όλους.
  2. Οργανώστε σε κάθε λεπτομέρεια το ταξίδι σας ή την εκδρομή σας. Η οργάνωση σίγουρα αποτελεί σε κάθε περίπτωση το Α και το Ω όσων κάνετε. Είναι η αρχή και το τέλος όλων. Μια πολύ καλή πρόταση που μπορείτε να έχετε υπ’ όψιν είναι να μοιραστούν εκ των προτέρων οι αρμοδιότητες, ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός. Όσοι είναι καλύτεροι γνώστες της ναυσιπλοΐας, μπορούν να ασχοληθούν με το να χαράξουν την πορεία που θα ακολουθηθεί αλλά και με την πλοήγηση του σκάφους. Οι υπόλοιποι μπορούν να ασχοληθούν με την τροφοδοσία, τα απαραίτητα ανάλογα με τα σχέδια και τη λοιπή οργάνωση του ταξιδιού.
  3. Χαρτογραφείστε και αναλύστε μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια τη διαδρομή πριν την πραγματοποιήσετε. Η καλή γνώση του θαλάσσιου δρομολογίου -του πιο σύντομου, σωστού και ασφαλούς- που θα ακολουθηθεί, είναι σημαντική. Κρατήστε σταθερή την πορεία χωρίς περιττές κινήσεις.
  4. Φροντίστε να ελέγξετε ότι υπάρχουν τα απαραίτητα σωστικά μέσα και ο κατάλληλος αριθμός σωσιβίων ούτως ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα  στην περίπτωση κινδύνου.