ταξιδια

Πώς θα κάνετε οικονομία στα χρήματά σας αν ταξιδεύετε μόνοι

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν κάποιο ταξίδι μόνοι τους. Είτε επειδή δεν βρίσκουν παρέα που να μοιράζεται τα ενδιαφέροντά τους ή όλοι τους οι φίλοι μπορούν σε ημερομηνίες που οι ίδιοι δεν μπορούν, είτε επειδή είναι μια καθαρά προσωπική τους επιλογή, η οποία θα τους δώσει χρόνο με τον εαυτό τους, για να σκεφτούν τη ζωή και τους στόχους τους, οι μοναχικοί ταξιδιώτες αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς ακόμα και στη χώρα μας. Παρόλο, όμως, που ο εναλλακτικός αυτός τρόπος διακοπών έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το χαλαρό πρόγραμμα και την απόλυτη ευελιξία, ταυτόχρονα έχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Τα χρήματα που θα ξοδευτούν και τα οποία ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με το ταξίδι με κάποια παρέα. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο λογαριασμός του ξενοδοχείου, του εστιατορίου ή του ταξί δεν μπορεί να μοιραστεί και υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείτε να πληρώνετε για δύο, ενώ ταξιδεύετε μόνοι. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μη χρειαστεί να πληρώσετε μια περιουσία.

 

χαρτης ταξιδι

 

Σχετικά με τη διαμονή, είναι γνωστό πως τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων προσφέρονται ως δίκλινα, κάτι το οποίο δεν αποτελεί λύση στην περίπτωσή σας. Ωστόσο, αν το ψάξετε λίγο καλύτερα, θα βρείτε αρκετά ανεξάρτητα ξενοδοχεία, τα οποία παρέχουν τα μικρότερά τους δωμάτια ως μονόκλινα σε ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα, αν δεν έχετε πρόβλημα να μοιραστείτε το δωμάτιό σας με άλλους ανθρώπους, μπορείτε να μείνετε σε κάποιο hostel, το οποίο αποτελεί βεβαίως την πιο οικονομική λύση, ενώ θα σας δώσει και τη δυνατότητα να γνωρίσετε νέους ανθρώπους με την ίδια φιλοσοφία ζωής με εσάς.

 

Η μετακίνηση μπορεί να αποτελέσει άλλο ένα μεγάλο έξοδο, που όμως μπορείτε να αποφύγετε αν το διαχειριστείτε σωστά. Σαφώς δεν έχετε κάποιον, για να μοιραστείτε το κόστος της ενοικίασης αυτοκινήτου, της βενζίνης και των διοδίων ή του ταξί, όμως τελικά αξίζει να σκεφθείτε αν χρειάζεται να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να πάρετε ταξί. Σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορείτε να πάτε όπου θέλετε χωρίς ταλαιπωρία και πολύ φθηνότερα σε σχέση με κάποιο ιδιωτικό μέσο. Άλλωστε, αφού έχετε επιλέξει έναν εναλλακτικό τρόπο ταξιδιού, καλό είναι να μην μένετε στα τετριμμένα και να εξερευνείτε νέες προοπτικές.

 

Όσον αφορά το φαγητό και τη διασκέδασή σας, εδώ τα πράγματα μπορεί να γίνουν κάπως άβολα πέρα από το ζήτημα των χρημάτων. Το να κάθεται κανείς μόνος του σε ένα εστιατόριο και να τρώει μπορεί αρχικά να φαίνεται ως κάτι διαφορετικό, όμως στη συνέχεια μπορεί ο ίδιος να νιώσει ότι δεν έχει τίποτα να κάνει και βαριέται. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράζετε φαγητό στο χέρι ή να ετοιμάζετε μόνοι σας το γεύμα σας και να το απολαμβάνετε σε κάποιο πάρκο ή γενικά σε κάποιο σημείο της πόλης που σας αρέσει να κάθεστε. Το θέμα της διασκέδασης μπορεί να λυθεί εύκολα, αν επισκεφθείτε το μπαρ κάποιου hostel, ακόμα και δεν μένετε σε αυτό. Οι προσφορές που ισχύουν εκεί είναι πολύ καλές και ταυτόχρονα θα κοινωνικοποιηθείτε με τους ενοίκους του hostel.