κηροπηγια

5 πρωτότυποι τρόποι να διακοσμήσετε το σαλόνι με κηροπήγια

Τα κηροπήγια μπορούν να γεμίσουν το σαλόνι με ρομαντισμό και θαλπωρή, αλλάζοντας εντελώς τον τρόπο που βλέπατε το χώρο. Και μάλιστα, μπορούν να το κάνουν οικονομικά, αφού αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία που μπορείτε να αγοράσετε σε χαμηλές τιμές. Επιπλέον, η μυρωδιά των κεριών είναι η τέλεια προσθήκη για μια ατμόσφαιρα που θα ιντριγκάρει όλες τις αισθήσεις. Πώς, όμως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κηροπήγια, για να φτιάξουμε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα; Πέρα από το κλασικό που ίσως σκέφτεστε, δηλαδή ένα μεγάλο κηροπήγιο στο τραπέζι του σαλονιού ή της τραπεζαρίας, υπάρχουν και άλλοι πρωτότυποι τρόποι, για να κάνετε πραγματικά τη διαφορά στο σαλόνι σας με τα κηροπήγια. Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις!

Το κουαρτέτο

Χρησιμοποιήστε τέσσερα κηροπήγια, στα οποία θα προσαρμόσετε λεπτά και ψηλά κεριά. Αυτά μπορείτε να τα βάλετε σε σειρά ή σε σχήμα κύκλου πάνω στην τραπεζαρία. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή, για να δώσετε έναν επίσημο τόνο στο κεντρικό τραπέζι και να δημιουργήσετε ένα δραματικό εφέ κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Το αρμονικό ζευγάρι

Διαλέξτε ένα σημείο στο σαλόνι, το οποίο θέλετε να αναδείξετε. Αυτό μπορεί να είναι ένας επιβλητικός καθρέφτης ή ένας όμορφος πίνακας. Στις δύο πλευρές του, δεξιά και αριστερά, τοποθετήστε από ένα κηροπήγιο με ένα ψηλόλιγνο κερί. Τα δύο αυτά κεριά θα δημιουργήσουν μια αίσθηση αρμονίας και θα πλαισιώσουν φανταστικά το statement στοιχείο.

κηροπηγια χρωματιστα

Η ομαδοποίηση

Η ομαδοποίηση είναι ο καλύτερος τρόπος να αναδείξετε οποιοδήποτε διακοσμητικό. Σκεφθείτε πόσο μόνο του δείχνει ένα κερί σε μια μεγάλη επιφάνεια και πόσο πιο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα με τρία, τέσσερα, ακόμα και πέντε κεριά μαζί. Έτσι, θα φτιάξετε μια ξεχωριστή διακοσμητική γωνιά στη βιβλιοθήκη, πάνω στο τζάκι ή ακόμα και στο πάτωμα.

Η αντίθεση ύψους

Οι αντιθέσεις είναι επίσης ένας τρόπος να αναδείξετε κάθε τι διακοσμητικά, όπως μας συμβουλεύουν οι ειδικοί στο interior design. Στα κηροπήγια αυτό μπορείτε να το κάνετε με τις εναλλαγές στο ύψος. Δηλαδή από τα συνολικά τέσσερα κηροπήγια, τα δύο να είναι χαμηλά και τα άλλα δύο ψηλά. Ειδικά αν τα βάλετε δίπλα σε έναν στρογγυλό καθρέφτη θα πετύχετε μία ακόμα αντίθεση, αυτή των ευθείων γραμμών και των καμπύλων, και θα έχετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Χρωματιστά κεριά

Αντί να βάζετε τα ίδια άσπρα κεριά πάνω στα ίδια κηροπήγια που αγοράσατε σετ, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με το χρώμα του κεριού. Σε πιο χαλαρά περιβάλλοντα, όπως το coffee table στο σαλόνι, μια τριάδα κηροπήγια με κεριά σε διάφορα παστέλ χρώματα, είναι μια εξαιρετική επιλογή, για να φέρετε το χρώμα και την άνοιξη στο σπίτι. Αντίστοιχα, το χειμώνα μπορείτε να παίξετε με πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το μπορντό και το μοβ.