Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: 7 πρωτότυποι τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε στο στολισμό

χριστουγεννιατικα λαμπακια

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης αυτές τις άγιες μέρες, αφού φέρνουν τη λάμψη και την κατάνυξη μέσα στο σπίτι μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που γεμίζουν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του σπιτιού με φωτάκια. Μήπως, όμως, έχετε βαρεθεί τους κλασικούς τρόπους χρήσης τους και ψάχνετε κάτι διαφορετικό; Εκτός από το δέντρο και τα κάγκελα του μπαλκονιού, υπάρχουν και άλλα πρωτότυπα μέρη να βάλετε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σας και να δημιουργήσετε μια υπέροχη διακόσμηση.

Γύρω από τον καθρέφτη

Στερεώστε τα λαμπάκια γύρω από τον καθρέφτη στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα και θα έχετε αμέσως μια αναπάντεχη εορταστική πινελιά. Είτε είναι κλασικός είτε μοντέρνος, ο καθρέφτης θα δείξει πολύ καλύτερα με μερικά μικρά, απέριττα χριστουγεννιάτικα φωτάκια γύρω του.

Στα κάδρα και τις κορνίζες

Ακριβώς στην ίδια λογική, σας προτείνουμε να τονίσετε ακόμα περισσότερο τις κορνίζες και τα κάδρα σας με έναν υπέροχο χριστουγεννιάτικο φωτισμό. Προσέξτε, όμως, να συνδυάσετε τα χρώματα στα φωτάκια με αυτό που απεικονίζεται στον πίνακα ή τη φωτογραφία. Αν, για παράδειγμα, έχετε σε μια μοντέρνα κορνίζα μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, τότε καλύτερο είναι να μείνει λιτό το αποτέλεσμα με άσπρα φωτάκια ψείρες.

χριστουγεννιατικα λαμπακια

Στις γιρλάντες και τις γλάστρες

Συνηθίζουμε φυσικά να τυλίγουμε τα φωτάκια γύρω από το δέντρο, όμως γιατί να μην τα βάλουμε και στα λουλούδια ή τις γιρλάντες μας; Αν έχετε στον τοίχο κλωνάρια από έλατο, στο βάζο ένα μεγάλο κλαδί από γκι, στο τραπέζι μια όμορφη ανθοσύνθεση και στο μπαλκόνι μια γλάστρα με λουλούδια, φωτίστε τα με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σε διάφορα χρώματα.

Στους τοίχους

Από την άλλη, δεν είναι υποχρεωτικό τα λαμπάκια να στερεώνονται σε κάποιο άλλο αντικείμενο, για να αναδείξουν αυτό συγκεκριμένα. Μπορεί πολύ απλά να στέκονται μόνα τους, ειδικά αν είναι σε κάποιο σχέδιο, όπως αγγελάκια, δεντράκια, νιφάδες, καρδιές και αστεράκια. Μπορείτε, λοιπόν, να τα στερεώσετε στον τοίχο με blue tack και να τα αφήσετε να αναδειχθούν στο έπακρο.

Στο τζάκι

Το τζάκι είναι το επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου στολισμού και δεν μπορεί φυσικά να λείπει από τα ξεχωριστά μέρη, για να βάλετε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σας. Σε συνδυασμό με μερικά κεριά, τα λαμπάκια γύρω από αυτά θα ετοιμάσουν το τζάκι για να υποδεχτεί τον Άγιο Βασίλη.

χριστουγεννιατικα λαμπακια σε κουρτινες

Στις κουρτίνες

Οι κουρτίνες σας σας μοιάζουν πλέον βαρετές και αδιάφορες; Πριν σκεφθείτε να τις αλλάξετε μέρες που είναι, κρεμάστε τους απλά μερικά φωτάκια. Θα τις δείτε αμέσως με άλλο μάτι! Ακόμα και οι πιο λιτές άσπρες κουρτίνες αποτελούν τον τέλειο καμβά, για να λάμψουν τα φωτάκια σας.

Στο φωτιστικό

Δώστε έναν δραματικό τόνο στο σαλόνι σας κρεμώντας από το φωτιστικό μια σειρά από λαμπάκια σε ξεχωριστά χρώματα και σχέδια. Ίσως έπειτα για όλες τις υπόλοιπες γιορτές να μην ανάψετε ξανά τη λάμπα, αφού θα θέλετε να δώσετε την ευκαιρία στα λαμπάκια να μαγέψουν όλο το σαλόνι!