Τοποθέτηση καμερών: είναι ο μόνος τρόπος να θωρακίσουμε το σπίτι μας;

τοποθετηση καμερων ασφαλειας

Η τοποθέτηση καμερών είναι ίσως ο πιο γνωστός και δημοφιλής τρόπος, για να προστατεύσουμε το σπίτι μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και την περιουσία μας. Οι κάμερες παρακολούθησης, μόνες τους ή σε συνδυασμό με το συναγερμό, δρουν τόσο προληπτικά, αφού αποτρέπουν τον επίδοξο δράστη από το να επιλέξει την οικία μας για διάρρηξη, όσο και κατασταλτικά, αφού καταγράφουν πολύτιμα δεδομένα για τη σύλληψή του. Σε μια δύσκολη, όμως, οικονομική περίοδο είναι λογικό να σκέφτεστε ότι η τοποθέτηση καμερών ή η εγκατάσταση συστήματος συναγερμού θα σας κοστίσει κάποια χρήματα. Αν και στην αγορά κυκλοφορούν πολλές κάμερες που δεν απαιτούν πολλά χρήματα, ενώ και οι τιμές για την τοποθέτηση καμερών έχουν πέσει σημαντικά, υπάρχουν πάντα κάποια tips που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα στον αγώνα κατά των διαρρήξεων. Διαβάστε παρακάτω ορισμένους εύκολους τρόπους να προστατευτείτε χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!

Άδειο γραμματοκιβώτιο

Μια σαφέστατη ένδειξη ότι λείπετε μέρες από το σπίτι είναι το γεμάτο γράμματα γραμματοκιβώτιο. Αν κάποια συμμορία κυκλοφορεί στην περιοχή σας και παρακολουθεί σπίτια, θα ενδιαφερθεί, εφόσον καταλάβει ότι απουσιάζετε για καιρό. Για αυτό το λόγο, είναι ζωτικής σημασίας να μην δώσετε αυτή την ένδειξη. Ζητήστε από κάποιον έμπιστο γείτονα να παίρνει τα γράμματά σας ή αν δεν εμπιστεύεστε κανέναν, τότε συνεννοηθείτε με τον ταχυδρόμο να μην σας αφήνει τα γράμματα και να τα παραλάβετε από το ταχυδρομείο, όταν επιστρέψετε.

Χωρίς εφεδρικά κλειδιά

Τις καλές εποχές, πριν την αύξηση της εγκληματικότητας, ήταν σύνηθες φαινόμενο να αφήνει ο ιδιοκτήτης σε κάποιο ανύποπτο σημείο, όπως κάτω από το χαλάκι ή μέσα στη γλάστρα, ένα ζευγάρι εφεδρικά κλειδιά για το σπίτι. Πλέον, αυτό το κόλπο είναι τόσο κοινό και το γνωρίζουν όλοι οι διαρρήκτες, ώστε δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση. Είναι πολύ προτιμότερο να έχετε μόνο μαζί σας τα κλειδιά ή να αφήσετε εφεδρικά κλειδιά σε κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε απόλυτα. Αλλιώς, θα δίνετε κυριολεκτικά εσείς οι ίδιοι τα κλειδιά στον κλέφτη να σας κλέψει!

Προσοχή στα social media

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των social media. Αν κάποιος σας παρακολουθεί συστηματικά, γιατί να του δώσετε πληροφορίες για το πού ακριβώς βρίσκεστε; Ένα μεγάλο ποσοστό των κλοπών γίνονται από άτομα του περιβάλλοντος του θύματος. Αυτό σημαίνει πως εσείς παρακινείτε τον επίδοξο διαρρήκτη να μπει στην οικία σας, αν ανεβάζετε φωτογραφίες από τις διακοπές σας ενημερώνοντας τους πάντες ότι είστε πολλά χιλιόμετρα μακριά. Ακόμα και αν είστε πολύ επιλεκτικοί με το κοινό, με το οποίο μοιράζεστε αυτές τις πληροφορίες, μην ξεχνάτε πως δεν είστε ποτέ εντελώς εξασφαλισμένοι, όταν κάτι υπάρχει online.

Οπωσδήποτε, πρέπει να θυμάστε ότι οι παραπάνω συμβουλές είναι απλά κάποια τρικ που μόνο μειώνουν τον άμεσο κίνδυνο να πέσετε θύμα κλοπής. Σίγουρα δεν είστε απόλυτα προστατευμένοι χωρίς την τοποθέτηση καμερών ή συναγερμού. Το κόστος αυτών των συσκευών και εργασιών είναι κάτι που σας αποτρέπει, όμως η απόσβεση, αν σκεφτείτε την προστασία που θα απολαύσετε και την έλλειψη ρίσκου για τη σωματική σας ακεραιότητα και τη διασφάλιση της περιουσίας σας, θα έρθει σχεδόν αμέσως.