Τι πρέπει να προσέξετε πριν τη μόνωση

Το σπίτι σας έχει υγρασία; Απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας για να θερμανθεί το χειμώνα και να δροσιστεί το καλοκαίρι; Τα πατώματα και οι τοίχοι παραμένουν μόνιμα κρύα ή αντίστοιχα ζεστά; Μένετε σε ρετιρέ και αισθάνεστε πως έχετε πάνω από το κεφάλι σας ένα καυτό τηγάνι τα μεσημέρια του καλοκαιριού; Αν απαντήσατε έστω και σε μερικές από τις ερωτήσεις καταφατικά, αυτό σημαίνει πως το σπίτι σας δεν είναι επαρκώς μονωμένο. Η επιλογή της μόνωσης και το πιο πιθανό της μόνωσης ταράτσας, σε αυτή την περίπτωση είναι σοφή επιλογή, μιας και μόνο έτσι θα σταματήσετε να δαπανάτε μεγάλα ποσά για να επιτύχετε θερμική ισορροπία στο σπίτι σας και θα προστατεύσετε την τσέπη σας και συνακόλουθα το περιβάλλον.

Ωστόσο, πριν προχωρήσετε στη μόνωση, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε πως η εταιρεία, με την οποία θέλετε να συνεργαστείτε, τηρεί όλους τους κανόνες, σέβεται τους πελάτες της και έχει την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση, έτσι ώστε να είστε σίγουροι πως το έργο της μόνωσης θα είναι όχι απλά άρτιο αλλά δεν θα προκαλέσει και κάποια ζημιά στο ακίνητό σας.

Καταρχάς, πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση για μόνωση, είτε είναι μόνωση ταράτσας είτε εξωτερική θερμομόνωση, πρέπει να γίνει στατική μελέτη του ακινήτου από εξειδικευμένο σε αυτό πολιτικό μηχανικό. Αν και συνήθως το βάρος των μονώσεων δεν είναι μεγάλο και ένα σωστά κατασκευασμένο σπίτι μπορεί να τις αντέξει χωρίς πρόβλημα, καμιά σοβαρή εταιρεία δεν θα αναλάβει το έργο της μόνωσης, αν προηγουμένως δεν έχει αποφανθεί πολιτικός μηχανικός ότι το κτίριο μπορεί να αντεπεξέλθει στο πρόσθετο βάρος.

Στη συνέχεια, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μόνωσης περιλαμβάνει την ανάλυση του χώρου με θερμογραφική κάμερα. Μέσω αυτής θα γίνει φανερό σε ποια σημεία το κτίριο έχει προβλήματα και χρειάζεται μόνωση, ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου η θερμογραφική κάμερα θα μπορέσει να σας δείξει απτά και συγκεκριμένα πώς βελτιώθηκαν αυτά τα σημεία, έτσι ώστε να είστε και εσείς βέβαιοι για την απόφασή σας.

μονωσεις ταρατσών monoiso.gr

Συζητήστε επίσης με τους ειδικούς ποιο είδος μόνωσης είναι το κατάλληλο για το ακίνητό σας. Ενώ το πρόβλημα είναι ένα, η ανεπαρκής προστασία του κτιρίου απέναντι στις αλλαγές της θερμοκρασίας, οι λύσεις που μπορούν να δοθούν είναι πολλές. Μόνωση ταράτσας συμβατικά ή με πράσινη ταράτσα, εξωτερική θερμοπρόσοψη, υγρομόνωση ταράτσας, θερμομόνωση, η εξέλιξη στον τομέα είναι μεγάλη και μπορεί να σας προσφέρει πολλές εναλλακτικές. Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του όσον αφορά στο κόστος, το χρόνο ολοκλήρωσης και την επιβάρυνση του κτιρίου, γι´ αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συζητήσετε διεξοδικά με τους υπεύθυνους του έργου, μέχρι να βρείτε την ιδανική λύση που σας ταιριάζει.

Στην αγορά υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν μονώσεις και με ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο θα βρείτε αυτή που θα σας ικανοποιήσει. Δώστε προσοχή στα έργα που έχουν εκπονήσει, γιατί από αυτά γίνεται φανερή η εμπειρία τους και η αρτιότητα των εργασιών τους. Ξεκαθαρίστε επίσης την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν, είναι απαραίτητο να τοποθετούνται μονωτικά υλικά από διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες που μπορούν να σας εγγυηθούν ποιότητα, διάρκεια και ανθεκτικότητα.