Τα υδραυλικά είδη και οι μυστικές συνταγές του υδραυλικού μας

mafou.gr - ειδραυλικά είδη - βουλωμένη λεκάνη

Ο υδραυλικός για τους περισσότερους από εμάς είναι ένα επάγγελμα που θα έπρεπε να είναι … διανυκτερεύον. Πολλές φορές οι καταστροφές στα υδραυλικά είδη που περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες του επαγγέλματος αυτού συμβαίνουν τις πιο ακατάλληλες ώρες. Δεν είναι, παραδείγματος χάριν, λίγες οι φορές που οι μπαταρίες μπάνιου εμφανίζουν διαρροή βραδιάτικα. Ή οι θερμοσίφωνες χαλάνε τη στιγμή που έχετε μπει στο μπάνιο. Αφενός τα υδραυλικά είδη είναι αρκετά ευαίσθητα λόγω της συνεχούς χρήσης τους. Και αφετέρου το γεγονός ότι εκτίθενται στο νερό συνέχεια. Αφού ακόμη και όταν δεν τα χρησιμοποιούμε κυκλοφορεί νερό μέσα τους. Γι’ αυτούς τους λόγους εμφανίζουν αρκετά συχνά προβλήματα.

mafou.gr - ειδραυλικά είδη - βουλωμένη λεκάνη

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζει το κάθε σπίτι και κτήριο σε επίπεδο υδραυλικών είναι οι βουλωμένοι σωλήνες και τα βουλωμένα σιφώνια. Όσο κι αν προσπαθείτε να είστε προσεκτικοί/ες με τις τρίχες στο μπάνιο. Καθώς και τα υπολείμματα τροφών και ταψιών στην κουζίνα. Όλα αυτά καταλήγουν τις περισσότερες φορές στις σωληνώσεις μας. Ό,τι φράζει, λοιπόν, χρειάζεται απόφραξη, για να αποφύγετε μια ανεπιθύμητη πλημμύρα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Και επειδή ο υδραυλικός μπορεί να μην είναι πάντα εύκαιρος και διαθέσιμος. Και επειδή ένα τέτοιο πρόβλημα δεν μπορεί να περιμένει σε καμία περίπτωση. Βρήκαμε και σας αποκαλύπτουμε κάποιες μυστικές συνταγές απόφραξης, με μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα από όση φαντάζεστε.

Βραστό νερό

Το βραστό νερό έχει τη μοναδική δύναμη να διαλύει τα λίπη. Η πρώτη σας κίνηση, λοιπόν, όταν αντιληφθείτε ότι το νερό αργεί να κατέβει στο νεροχύτη σας ή στο νιπτήρα σας θα πρέπει να είναι το βραστό νερό. Βράστε, λοιπόν, αρκετή ποσότητα στο βραστήρα και ρίξτε το στο νεροχύτη, στο νιπτήρα, στη μπανιέρα ή στα σιφώνια. Καμιά φορά, μια ικανοποιητική ποσότητα βραστού νερού αρκεί για να ξεκολλήσει οτιδήποτε μπλοκάρει τη ροή και να το πάρει μαζί του στην αποχέτευση.

Βεντούζα

Η θαυματουργή. Τις περισσότερες φορές, για τους φραγμένους νεροχύτες ευθύνονται τα μαγειρικά λίπη και τα υπολείμματα των τροφών που συσσωρεύονται. Η καλύτερη λύση, λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η παραδοσιακή βεντούζα. Γεμίστε το νεροχύτη σας με ζεστό νερό μέχρι τη μέση, βάλτε τη βεντούζα γύρω από το σιφώνι και κουνήστε πάνω κάτω. Το επιθυμητό αποτέλεσμα (το να ξεβουλώσει δηλαδή ο νεροχύτης σας) θα επιτευχθεί όταν το νερό φύγει προς τα κάτω. Στη συνέχεια, μπορείτε συνεπικουρικά να ρίξετε βραστό νερό. Φυσικά η βεντούζα δεν χρησιμεύει μόνο για τους νεροχύτες αλλά και πολλά ακόμα υδραυλικά είδη.

mafou.gr - υδραυλικά είδη - βουλωμένο σιφώνι

Αλάτι

Η δύναμή του είναι μαγική. Κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει τι δίνει τόσο μεγάλη δύναμη σε αυτό το μπαχαρικό. Αν ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας σας έχουν βουλώσει, ρίξτε μια χούφτα αλάτι και αδειάστε σιγά σιγά 2 λίτρα βραστό νερό. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Δυο ακόμη υλικά που έχουμε όλοι στις κουζίνες μας, τη δύναμη των οποίων αγνοούμε. Κι όμως, το μείγμα τους είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος να αποφραχθούν οι σωληνώσεις. Και λίγο εφετζίδικος ταυτόχρονα.. Αρχικά, ρίξτε ½ κούπα μαγειρική σόδα στο νεροχύτη/ νιπτήρα σας και στη συνέχεια αδειάστε ένα μείγμα 1 κούπας λευκού ξυδιού και 1 κούπας καυτού νερού. Αν έχετε τάπα, κλείστε τη και αφήστε τον αφρό να δράσει. Διαφορετικά, εκτός από το ξεβούλωμα, θα απολαύσετε και το μοναδικό εφέ του αφρού που δρα.