μονόχρωμα χαλιά

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με μονόχρωμα χαλιά σε έντονα χρώματα

Σύμφωνα με την επιστήμη της χρωματολογίας, κάθε χρώμα έχει διαφορετική επίδραση στον ψυχισμό και τη διάθεσή μας. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που κάθε άνθρωπος έχει το δικό του αγαπημένο χρώμα. Η μονοχρωματική διακόσμηση αποτελεί τάση των τελευταίων ετών, η οποία αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό, να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που επιθυμούμε σε κάθε δωμάτιο.

Για να πετύχουμε αυτό το εφέ, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, με τα έπιπλα και το χρώμα των τοίχων να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αντίστοιχο ρόλο παίζουν και τα μονόχρωμα χαλιά στο χρώμα της επιλογής μας, αφού ντύνουν το δάπεδο στην επιθυμητή απόχρωση και τραβούν τα βλέμματα, φτιάχνοντας ένα εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα minimal σκηνικό. 

Ας δούμε παρακάτω μερικά έντονα και εκκεντρικά χρώματα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα χαλιά. Τι σημαίνει το κάθε χρώμα και σε ποιον χώρο του σπιτιού είναι καλύτερο να αξιοποιηθεί;

Κόκκινο

μονόχρωμα χαλιά

Το κόκκινο είναι το χρώμα του ενθουσιασμού και του πάθους. Είναι ένα από τα πιο τολμηρά χρώματα και αμέσως τραβά την προσοχή. Το κόκκινο μπορεί να σας επηρεάσει σωματικά αυξάνοντας τον καρδιακό σας ρυθμό και διεγείροντας την όρεξή σας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για κουζίνες και τραπεζαρίες.

Πορτοκάλι

Ως συνδυασμός κόκκινων και κίτρινων αποχρώσεων, το πορτοκάλι διεγείρει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Είναι ένα ενεργητικό χρώμα που προάγει τη θετικότητα και τη δημιουργικότητα. Η χρήση αυτού του χρώματος στο παιδικό δωμάτιο ή στο γραφείο, όπου εργάζεται ένας καλλιτέχνης, θα δημιουργήσει την τέλεια ατμόσφαιρα για διασκέδαση και δημιουργικές εργασίες.

Κίτρινο

μονόχρωμα χαλιά

Εμποτίστε οποιοδήποτε δωμάτιο με αισιόδοξη ενέργεια χρησιμοποιώντας το κίτρινο χρώμα. Θα παρατηρήσετε μια ώθηση στη διάθεσή σας, όταν περιβάλλεστε από αυτό το ζωντανό χρώμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό κίτρινο χαλί στην είσοδο του σπιτιού, στο σαλόνι ή στον ξενώνα, για να καλωσορίσετε θερμά τους επισκέπτες στο σπίτι σας.

Πράσινο

Αποκτήστε μια ισορροπημένη και αρμονική αίσθηση στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας το πράσινο χρώμα σε ένα από τα χαλιά σας. Αυτή η απόχρωση, θυμίζοντας τη φύση, προκαλεί ηρεμία στα μάτια και στον νου, συμβάλλοντας στη χαλάρωση μέσα στο σπίτι σας. Έτσι, είναι εξαιρετική για το υπνοδωμάτιο ή ένα δωμάτιο, στο οποίο θέλετε να χαλαρώσετε.

Μπλε

μονόχρωμα χαλιά

Το μπλε σας επιτρέπει να σκέφτεστε πιο καθαρά και βοηθά στη συγκέντρωση. Η χρήση μπλε στο σαλόνι ή στο γραφείο του σπιτιού θα καλλιεργήσει ένα περιβάλλον, όπου εσείς και οι καλεσμένοι σας μπορείτε να ηρεμήσετε, αλλά ταυτόχρονα να είστε διανοητικά σε εγρήγορση.

Μωβ

Με το χαλαρωτικό αποτέλεσμα ενός ψυχρού χρώματος και της ενέργειας ενός ζεστού χρώματος, το μωβ προσφέρει τα καλύτερα και των δύο ομάδων χρωμάτων. Συνδυάζει τη διανοητική διέγερση του μπλε με τη φυσική επίδραση του κόκκινου. Προσθέτει επίσης έναν αέρα πολυτέλειας και εκλέπτυνσης που δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλα χρώματα. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως statement χρώμα στα χαλιά σας στο σαλόνι, σε συνδυασμό με έπιπλα και διακοσμητικά του ίδιου χρώματος σε πιο απαλές αποχρώσεις.

Ροζ

Το ροζ είναι ουσιαστικά μια ανοιχτή απόχρωση του κόκκινου. Συνδέεται με αισθήματα αισιοδοξίας, ελπίδας και νεότητας. Όπως το κόκκινο χρώμα, έτσι και το ροζ έχει φυσική επίδραση, αλλά η ενέργεια που προκαλεί είναι πιο ήπια. Το ροζ είναι ένα καλό χρώμα σε χώρους συγκέντρωσης πολλών ατόμων, όπως οι τραπεζαρίες και τα σαλόνια για τα συναισθήματα που δημιουργεί.

 

Πλέον, η επιλογή των χαλιών είναι η πιο εύκολη διαδικασία. Μπορείτε άμεσα και εύκολα να διαλέξετε μέσα από μία μεγάλη γκάμα χαλιών (μονόχρωμα χαλιά, vintage στυλ και πολλών άλλων επιλογών) στον ColoreColori.gr