Μεταφορά πιάνου: 3 πολύ σοβαροί λόγοι να επιλέξετε επαγγελματίες

Το πιάνο είναι ένα από τα πιο πολυτελή αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ ακριβό μουσικό όργανο, το οποίο κρατάει συντροφιά σε όσους λατρεύουν τη μουσική, έχει επίσης και συναισθηματική αξία, αφού συνήθως κληροδοτείται από γενιά σε γενιά. Το θέμα είναι ότι ένα πιάνο είναι ένα ιδιαίτερα βαρύ, ογκώδες και περίπλοκο αντικείμενο που αποτελείται από πολλά επιμέρους στοιχεία. Συνεπώς, η μεταφορά του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο, η μεταφορά πιάνου είναι κάτι που γίνεται συνεχώς είτε λόγω συνολικής μετακόμισης είτε επειδή το ίδιο το πιάνο πρέπει να μετακινηθεί κάπου.

Αυτό που απασχολεί τους ιδιοκτήτες του είναι αν αυτή η μεταφορά θα πρέπει να γίνει από επαγγελματίες ή από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Συχνά, οι ιδιοκτήτες υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και νομίζουν ότι είναι προτιμότερο να κάνουν τη μεταφορά μόνοι τους, ώστε να προσέχουν οι ίδιοι το πολύτιμο αντικείμενό τους. Όμως, μια τέτοια πρακτική έχει πολλά μειονεκτήματα. Στην πραγματικότητα, μόνο μια επαγγελματική εταιρεία μεταφορών μπορεί να αναλάβει ένα τόσο δύσκολο project με ασφάλεια και αυτό για τους παρακάτω λόγους.

Κατάλληλος εξοπλισμός

πλήκτρα πιάνου

Ένα πιάνο δε μεταφέρεται απλώς σηκώνοντάς το και βάζοντάς το σε ένα φορτηγό. Απαιτείται συγκεκριμένος εξοπλισμός που θα κάνει τη μεταφορά εφικτή και ασφαλή. Συγκεκριμένα, απαιτούνται ράγες πιάνου, ώστε το πιάνο να σηκωθεί ελάχιστα για τη μεταφορά και ύστερα τοποθετημένο στις ράγες να κυλήσει ακόμα και πάνω από σκαλιά, καθώς και ιμάντες που το κρατούν σταθερό τόσο στη μεταφορά μέχρι το φορτηγό όσο και μέσα στο φορτηγό. Ένα χτύπημα στο πιάνο δε σημαίνει μόνο μια γρατζουνιά στο εξωτερικό του, αλλά μπορεί να έχει επιπτώσεις και στον τρόπο που λειτουργεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστούν και μαξιλάρια, για να μη χτυπηθεί το πιάνο κατά τη μεταφορά.

Εξειδικευμένο προσωπικό

πιανίστας παίζει πιάνο

Το προσωπικό των εταιρειών μεταφορών γνωρίζει ακριβώς πώς πρέπει να σηκώσει και να μεταφέρει το πιάνο. Μπορεί κανείς να μην ξέρει καλύτερα από εσάς το αγαπημένο σας μουσικό όργανο, όμως το μόνο που έχει σημασία στην προκειμένη περίπτωση είναι ο μεταφορέας να γνωρίζει απλώς πώς πρέπει να το σηκώσει, ώστε να μην αποσπαστεί κάποιο στοιχείο του. Αυτό που μετράει είναι η εμπειρία σε αυτή τη συγκεκριμένη εργασία. Επιπλέον, το ανθρώπινο δυναμικό μιας μεταφορικής διαθέτει την απαιτούμενη σωματική ρώμη για τη μεταφορά ενός τόσο ογκώδους αντικειμένου. Άλλωστε, συνήθως το πιάνο μεταφέρεται από δύο ή ακόμα και τρεις ανθρώπους.

Ασφάλισηπαρτιτούρα πάνω σε πιάνο

Η μεταφορική εταιρεία ασφαλίζει τον κίνδυνο πιθανής ζημιάς σε ασφαλιστική εταιρεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Ακόμα και αν συμβεί κάτι, η ασφάλεια θα σας αποζημιώσει. Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι πολύ σπάνιο, αφού αναλαμβάνουν τη δουλειά άνθρωποι, οι οποίοι την έχουν κάνει χιλιάδες φορές και διαθέτουν την εμπειρία που εγγυάται ότι τίποτα δεν πρόκειται να πάει στραβά.