Θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας

Θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας από ανοξείδωτο ατσάλι ή αλουμίνιο;

Όταν κανείς αγοράζει σπίτι, η πρώτη απαίτησή του είναι πάντα η ασφάλεια, αλλά ακόμα και αν αγοράσετε ένα σπίτι σε μια ασφαλή γειτονιά, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να σας εγγυηθεί την ασφάλειά σας, αν δεν λάβετε κάποια μέτρα.

Ένα από τα κυριότερα μέτρα ασφαλείας είναι οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, οι οποίες αποτελούν σημαντικό εμπόδιο σε επίδοξους διαρρήκτες. Οι δύο βασικοί τύποι πορτών ασφαλείας είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και αλουμίνιο.

Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία καλό είναι να γνωρίζετε πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφασης αγοράς. Διαβάστε παρακάτω τα κυριότερα από αυτά.

Θωρακισμένες πόρτες από ανοξείδωτο ατσάλι

  • Αντοχή: Οι πόρτες από ανοξείδωτο ατσάλι είναι γνωστές για την ύπαρξη υψηλού επιπέδου ανθεκτικότητας, καθώς αντέχουν στην πάροδο του χρόνου, ενώ επιπλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραβιαστούν χάρη στη στιβαρή κατασκευή τους.
  • Αισθητική εμφάνιση: Μια ελκυστική πόρτα ασφαλείας, είναι απαραίτητη, για να δημιουργήσετε μια όμορφη πρώτη εντύπωση για το σπίτι σας. Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι κομψό με σύγχρονη εμφάνιση, ενώ βγαίνει και σε πολλά σχέδια, για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει σε εσάς.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής: Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν αποδειχθεί ότι είναι μια αξιόλογη και μακροχρόνια επένδυση για κάθε ιδιοκτησία, αφού δεν φθείρονται και δεν χαλάνε με την πάροδο του χρόνου, εφόσον δέχονται τη σωστή συντήρηση.

Το πρόβλημα που έχουν οι πόρτες από ατσάλι είναι ότι είναι αρκετά βαριές και επιπλέον δεν αντέχουν τόσο πολύ στις καιρικές συνθήκες, όπως οι πόρτες αλουμινίου. Έτσι, σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία  υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο σκουριάς στην πόρτα, εκτός αν υποστεί επεξεργασία με ειδική αντιδιαβρωτική επένδυση. Είναι, όμως, ιδανικές για εσωτερικούς χώρους Θωρακισμένες πόρτες laminate, όπως π.χ. στα διαμερίσματα πολυκατοικιών.

Θωρακισμένη πόρτα laminate

Θωρακισμένες πόρτες από αλουμίνιο

  • Χαμηλή τιμή: Οι πόρτες ασφαλείας αλουμινίου, όχι μόνο είναι οικονομικά αποδοτικές και προσιτές, αλλά ταυτόχρονα είναι άριστης ποιότητας παρέχοντας την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.
  • Δεν σκουριάζουν: Κατασκευασμένες από ένα φύλλο αλουμινίου με ειδική επίστρωση, οι πόρτες ασφαλείας αλουμινίου είναι γνωστές για την ανθεκτικότητά τους ενάντια στη διάβρωση καθώς και την αξιοπιστία τους. Έτσι, είναι ιδανικές για εξωτερικούς χώρους, όπως στην είσοδο μιας μονοκατοικίας.
  • Δυνατότητα εξατομίκευσης: Οι θωρακισμένες πόρτες από αλουμίνιο δίνουν τη δυνατότητα υψηλής εξατομίκευσης, καθώς μπορούν να βγουν κατά παραγγελία σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και χρώματα.

Σαφέστατα, οι πόρτες από αλουμίνιο δεν είναι τόσο στιβαρές όσο οι πόρτες από ατσάλι. Έτσι, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε κλειδαριές άριστης ποιότητας, οι οποίες εγγυώνται την παρεμπόδιση των διαρρηκτών για υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Βρείτε την επόμενη θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας που σας ταιρίαζει από την Alumin-SmartLine στην ιστοσελίδα της alumin-smartline.gr