χειροποιητος μαυροπινακας

Διακοσμητικά τοίχου: 5 τρόποι να βάλετε τους μαυροπίνακες στο σπίτι σας

Ίσως έχετε ακούσει ότι ένας πολύ όμορφος τρόπος να αποκτήσετε ρετρό διακόσμηση είναι οι μαυροπίνακες. Τα μικρά μαύρα πινακάκια σε διάφορα σχέδια θεωρούνται από τα πιο ξεχωριστά διακοσμητικά τοίχου που μας γεμίζουν νοσταλγία και μας θυμίζουν με έναν πρωτότυπο τρόπο την αίσθηση της κιμωλίας πάνω στην επιφάνεια του πίνακα. Θέλετε, λοιπόν, κι εσείς να μετατρέψετε την κουζίνα, το παιδικό δωμάτιο ή το σαλόνι σε έναν ρετρό παράδεισο που θα εντυπωσιάζει με τη ζεστασιά του; Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους μαυροπίνακες τοίχου με ευφάνταστους τρόπους που όχι μόνο θα προσθέσουν πόντους στη διακόσμηση αλλά θα αποδειχθούν και πολύ βολικοί σε ό,τι κάνετε.

μαυροπινακας γατα

Στην κουζίνα

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να βάλετε ένα μικρό πινακάκι από την κουζίνα, αφού εκεί ταιριάζει απόλυτα διακοσμητικά αλλά αποτελεί και ένα χρήσιμο αντικείμενο. Έτσι, στην κουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαυροπίνακα με τρεις τρόπους:

  • Για τα ψώνια: Αντί να γράφετε τη λίστα για τα ψώνια σε ένα χαρτί που μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαθεί, γράψτε ό,τι χρειάζεστε πάνω στο πινακάκι. Ύστερα, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να βγάλετε μια φωτογραφία τη λίστα, πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ.
  • Για τις συνταγές: Έχετε κάποια συνταγή που σας αρέσει να τη μαγειρεύετε συνέχεια αλλά δεν θυμάστε ακριβώς τα υλικά και τη δοσολογία; Κρεμάστε ένα μαυροπίνακα δίπλα στο φούρνο και αμέσως θα έχετε ένα από τα πιο όμορφα διακοσμητικά τοίχου μαζί με την υπενθύμιση όλων των βημάτων της συνταγής.
  • Για το πιάτο ημέρας: Δώστε μια διασκεδαστική νότα στην καθημερινότητα με την οικογένειά σας γράφοντας στο πινακάκι το φαγητό που θα τους ετοιμάσετε σήμερα. Κάθε πρωί, θα ανυπομονούν όλοι να τρέξουν στην κουζίνα, για να δουν τι καλό τους έχετε για το μεσημέρι.

μαυροπινακας γραμματοσημα

Στο σαλόνι

Ξεχάστε τα τετριμμένα διακοσμητικά τοίχου για το σαλόνι και τολμήστε να κάνετε τη διαφορά με έναν μαυροπίνακα που μπορείτε να κρεμάσετε κοντά στην είσοδο, πάνω από το μπουφέ ή ακόμα και στην τραπεζαρία. Αναρωτιέστε τι θα γράφετε σε αυτόν; Μπορείτε να ζωγραφίζετε ό,τι σας κάνει κέφι, να γράφετε όμορφες φράσεις που σας εκφράζουν ή όμορφα μηνύματα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τις περισσότερες φορές, αρκούν τέτοιες μικρές χειρονομίες, για να μας φτιάξουν τη διάθεση.

Στο παιδικό δωμάτιο

Ένας μεγάλος μαυροπίνακας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα βολικός στο παιδικό δωμάτιο. Σίγουρα, αποτελεί ένα από τα πιο ταιριαστά διακοσμητικά τοίχου για αυτόν το χώρο, όμως επιπλέον είναι και ό,τι πρέπει για ένα παιδί είτε πηγαίνει είτε δεν πηγαίνει στο σχολείο. Το πρώτο θα μπορεί εκεί να κάνει τις ασκήσεις του χωρίς να χαλάει δεκάδες χαρτιά που δημιουργούν μόνο σκουπίδια, ενώ το δεύτερο θα μπορεί να ζωγραφίζει με την ψυχή του πάνω στον πίνακα χωρίς να λερώνει τους τοίχους. Ο πιο εύκολος τρόπος, για να ενθουσιαστεί!

Περισσότερες ιδέες για διακοσμητικά τοίχου