διακοσμηση σπιτιου

Διακοσμήστε μόνοι σας το σπίτι σας: έξυπνες και εύκολες ιδέες για έπιπλα

Η ανακύκλωση είναι μία διαδικασία που μπορεί να σώσει το περιβάλλον, δεν πρέπει όμως να περιορίζεται μόνο στους δήμους και τις μεγάλες δομές. Ο καθένας μας μπορεί να κάνει ανακύκλωση και σίγουρα θα χαρείτε περισσότερο, αν συνειδητοποιήσετε ότι η ανακύκλωση δεν είναι μόνο το να πετάμε τα πλαστικά μας μπουκάλια στους ειδικούς κάδους, αλλά και κάτι ευρύτερο και χρησιμότερο για την τσέπη μας. Κάθε χρόνο κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα στο σπίτι και συνήθως πετάμε πολλά πράγματα που τα θεωρούμε άχρηστα. Ωστόσο, οι δημιουργικοί άνθρωποι κατορθώνουν να φτιάχνουν όμορφες κατασκευές μέσα από διάφορα αντικείμενα που μπορούν να δώσουν το κάτι διαφορετικό σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Έτσι, μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες που θα απογειώσουν το στυλ του σπιτιού σας, δεν θα σας κοστίσουν τίποτα και θα σας δώσουν την ευκαιρία να μην πετάξετε ένα αγαπημένο σας αντικείμενο, το οποίο δεν ξέρατε τι να το κάνετε.
Θέλετε, για παράδειγμα, μία εναλλακτική βιβλιοθήκη για το σαλόνι σας; Στα σαλόνια και τις τραπεζαρίες συνηθίζουμε να βάζουμε πιο βαριά και ακριβά έπιπλα, όμως πολλές φορές μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με κάτι εντελώς ξεχωριστό. Κρεμάστε μία σκάλα στον τοίχο οριζόντια και αμέσως θα έχετε την πιο ιδιαίτερη βιβλιοθήκη που θα μπορούσατε να σκεφθείτε!

Σαν ράφια ή αυτοσχέδια ντουλάπα για την κρεβατοκάμαρα μπορείτε να χρησιμοποιήστε καρέκλες, τις οποίες θα καρφώσετε στον τοίχο και από τις οποίες θα κρεμάσετε κρεμάστρες για τα ρούχα.

Παιδικό δωμάτιο

Για το παιδικό δωμάτιο, στο οποίο τα παιδικά έπιπλα πρέπει να είναι ανθεκτικά, μπορείτε να φτιάξετε μία λάμπα από πλαστικά κουτάλια. Κόψτε το πάνω μέρος των κουταλιών και κολλήστε τα πάνω σε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι. Κρεμάστε το από το καλώδιο και είστε έτοιμοι!

 

Χρησιμοποιήστε παλιά CD

διακοσμηση με cdsΜία άλλη έξυπνη και εύκολη ιδέα που θα σας κάνει να χρησιμοποιήσετε κάτι, το οποίο κανονικά θα πετούσατε, είναι το πιάτο από παλιά CD. Πλέον, τα περισσότερα CD δεν τα χρειάζεστε, οπότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τα κόψετε σε μικρά κομματάκια και να τα κολλήσετε πάνω σε ένα πιάτο. Έτσι, θα έχετε ένα υπέροχο διακοσμητικό πιάτο για την τραπεζαρία ή το σαλόνι σας, το οποίο θα λαμπυρίζει στους υπέροχους χρωματισμούς του πίσω μέρους ενός CD.

 

Διακοσμήστε με απλά αντικείμενα του σπιτιού

Το καταλληλότερο διακοσμητικό να φτιαχτεί εύκολα και οικονομικά από εσάς είναι το κηροπήγιο. Μπορείτε καταρχάς να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι κρασιού, το οποίο θα αναποδογυρίσετε και θα τοποθετήσετε στην πλατιά του επιφάνεια ένα εξίσου πλατύ κερί. Για να σταθεί το κερί και να μην πέσει το ποτήρι, παραγεμίστε το με βοτσαλάκια ή σοκολατάκια και θα έχετε ταυτόχρονα ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα. Για τα μακριά και στενά κεριά μπορείτε να αναποδογυρίσετε ένα χωνί και να βάλετε στο στόμιό του το κερί, δίνοντας έτσι έναν πιο αγροτικό τόνο στο σαλόνι σας.
Τέλος, αν ψάχνετε έναν γρήγορο τρόπο, για να οργανώσετε τα ποτήρια του κρασιού σας, δεν χρειάζεται να σπάτε το κεφάλι σας. Μία παλιά τσουγκράνα που θα κρεμάσετε στον τοίχο της κουζίνας μπορεί να γίνει ο τελειότερος γάντζος, από τον οποίο θα κρεμάτε ανάποδα τα ποτήρια.