γυναικεια δαχτυλιδια

4 γυναικεία δαχτυλίδια με ισχυρό συμβολισμό ανάλογα με το χαρακτήρα σας

Το δαχτυλίδι αποτελούσε ανέκαθεν το κόσμημα με το μεγαλύτερο συμβολισμό, αφού ανάλογα με το δάχτυλο, στο οποίο φοριόταν, έδειχνε και κάτι διαφορετικό για το χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του. Αυτό δεν ίσχυε, βέβαια, τόσο στα γυναικεία δαχτυλίδια όσο στα ανδρικά, όμως στις μέρες μας όλα τα δαχτυλίδια έχουν κάτι το ξεχωριστό να αφηγηθούν. Τα πιο κλασικά γυναικεία δαχτυλίδια που δηλώνουν κάτι είναι τα μονόπετρα, ενώ και οι βέρες έχουν έναν ισχυρότατο συμβολισμό και για τα δύο φύλα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι, αν δεν είστε αρραβωνιασμένη ή παντρεμένη, δεν μπορείτε να βρείτε άλλα δαχτυλίδια που θα κάνουν ένα statement και θα δίνουν πόντους στην εμφάνισή σας με το μήνυμά τους. Συγκεντρώσαμε τέσσερις πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζουμε!

Σταυρός

Το δημοφιλέστερο θρησκευτικό σύμβολο στον κόσμο συνήθως φοριέται στο λαιμό, όμως τελευταία το έχουμε δει και σε βραχιόλια αλλά και σε γυναικεία δαχτυλίδια. Αν σας αρέσει να πρωτοτυπείτε και ψάχνετε κάτι πραγματικά διαφορετικό, τότε ένα δαχτυλίδι με τον ιερό σταυρό όχι μόνο θα σας δώσει στυλ, αλλά πάνω από όλα θα σας συντροφεύει με τη θεία πρόνοια ό,τι κι αν κάνετε.

σταυρος

Καρδιά

Για τις ρομαντικές ψυχές, το σχήμα της καρδιάς σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Δείχνει την αγάπη και τη σύνδεση με το συναίσθημα, κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κατευθύνεται προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά είναι γενικότερο. Αν πιστεύετε στη δύναμη της αγάπης και θέλετε να βάλετε το ρομαντισμό και την ελπίδα μέσα σας, ένα δαχτυλίδι σε σχήμα καρδιάς θα σας βοηθάει κάθε μέρα να θυμάστε όλα αυτά, τα οποία αγαπάτε και σας κάνουν να χαμογελάτε. Για τους ερωτευμένους, πάντως, ένα δαχτυλίδι με δύο καρδιές πλεγμένες σε ένα είναι υπέροχο.

καρδια

Άπειρο

Ένα ακόμα σύμβολο που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως είναι το άπειρο, το αγαπημένο μας ξαπλωτό οκτάρι. Για πολλά ζευγάρια σημαίνει το ατελείωτο της αγάπης τους που εκτείνεται μέχρι το άπειρο, όμως σίγουρα δεν είναι ένα σύμβολο μόνο για ερωτευμένους. Το αέναο της ζωής, της ελπίδας και της αγάπης είναι μερικές μόνο από τις ανεκτίμητες αξίες που μπορεί να μας θυμίσει ένα τέτοιο δαχτυλίδι. Και επειδή είναι κάτι που πρέπει να το θυμόμαστε, δεν υπάρχει καλύτερο σημείο να το φορέσουμε, αφού στο μενταγιόν σπάνια το βλέπουμε.

απειρο

Σαύρα

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η σαύρα έχει πλούσιους συμβολισμούς και προτιμάται να φοριέται σε διάφορα κοσμήματα από άτομα, τα οποία είναι προσγειωμένα και θέλουν να θυμούνται την προσπάθεια που έχουν κάνει στη ζωή τους. Κατεξοχήν σκληρά εργαζόμενο ερπετό, η σαύρα συμβολίζει την αναγέννηση, τη δημιουργικότητα αλλά και την προσαρμοστικότητα στις καταστάσεις. Αν είστε ένα τέτοιο άτομο ή θέλετε να γίνετε, τότε ένα δαχτυλίδι με μια μικρή σαυρούλα γύρω από το δάχτυλό σας θα σας βοηθήσει να θυμάστε αυτές τις αρετές.

απειρα