χειροποιητα κοσμηματα

Πώς θα φτιάξετε χειροποίητα κοσμήματα

Η μόδα στα χειροποίητα κοσμήματα έχει έρθει και στην Ελλάδα και το αποτέλεσμά της είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας να ασχολούνται με αυτό το χόμπι, το οποίο με λίγη τύχη και πολλή δουλειά μπορεί να τους αποφέρει κάποια χρήματα μέσα στο μήνα. Φυσικά, ελάχιστοι είναι αυτοί που το κάνουν επαγγελματικά, με σκοπό το κέρδος σε μόνιμη βάση, όμως πάντα τα χρήματα αποτελούν μια καλή ανταμοιβή για τον κόπο μας. Τι πρέπει να κάνετε, αν σας αρέσουν και εσάς τα χειροποίητα κοσμήματα, για να μπείτε σε αυτό το κλαμπ και να φτιάξετε όμορφες δημιουργίες;

Δημιουργώντας

Καταρχάς, αν και είναι αυτονόητο, πρέπει να πιάνουν τα χέρια σας και να σας αρέσει η λεπτή δουλειά. Το ζήτημα θέλει υπομονή, πολλές ώρες κάτω από τη λάμπα με μάτια ορθάνοιχτα, μέχρι να περάσει η κλωστή από την τρύπα ή να σταθεροποιηθεί το υλικό εκεί που θέλετε. Στην αρχή, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα όσο τα έχετε στο μυαλό σας, το σχέδιο δεν θα προκύπτει αβίαστα και θα πραγματοποιήσετε πολλές άκαρπες προσπάθειες, που θα σας στοιχίσουν χρόνο και ενδεχομένως και χρήματα, αν κάποιο υλικό καταστραφεί. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και να μη διστάσετε να ξεκινήσετε κάτι από την αρχή αν δεν σας ικανοποιεί απολύτως.

χαντρες

Αν κατέχετε τις παραπάνω ικανότητες, τότε το επόμενο προαπαιτούμενο είναι η έμπνευση. Ξεφυλλίστε περιοδικά και επισκεφθείτε ιστοσελίδες με κοσμήματα που σας αρέσουν, περιπλανηθείτε σε μαγαζιά που πωλούν χάντρες – είναι δεκάδες στο κέντρο της Αθήνας- και γενικά μην πιεστείτε να παραγάγετε αμέσως πολλά σχέδια. Δείτε βίντεο με διάφορες τεχνικές και προσπαθήστε να μάθετε κάποια που δεν είναι τόσο γνωστή στην Ελλάδα. Είναι βασικό να έχετε κάτι διαφορετικό να επιδείξετε από τα συνηθισμένα. Πάνω από όλα, κατασκευάστε κοσμήματα που θα άρεσε σε εσάς να τα φοράτε ή αν είστε άντρας στην αγαπημένη σας γυναίκα. Αν δεν αρέσει σε εσάς το δημιούργημά σας, πώς θα το διαφημίσετε στον υπόλοιπο κόσμο;

Καλή Οργάνωση

Επίσης, δαπανήστε αρχικά ένα βασικό κεφάλαιο που θα σας επιτρέψει να αγοράσετε αρκετά υλικά, ανάλογα βέβαια με την οικονομική σας δυνατότητα και το κόστος των υλικών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μόνο αν έχετε μπροστά σας, πάνω στο τραπέζι εργασίας σας πλήθος χαντρών, χρωμάτων, μοτίβων και κλωστών, θα σας έρθει η πρωτότυπη ιδέα που θα ενθουσιάσει το κοινό σας. Απλώστε τα όλα – ναι, πρέπει να έχετε ένα χώρο, στον οποίο θα μπορείτε να δουλεύετε απρόσκοπτα- και φανταστείτε πώς θα θέλατε συνδυαστεί το κάθε τι.

Αφού φτιάξετε έναν ικανοποιητικό αριθμό κοσμημάτων, πάρτε τα καλές φωτογραφίες, με απαλό αλλά ξεκάθαρο φωτισμό που θα απεικονίζει με ζωντάνια τα χρώματα και τις γραμμές και προωθήστε αυτές τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διαφήμιση είναι για το εγχείρημά σας ίσως το σημαντικότερο βήμα, όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο για έναν καλλιτέχνη. Φυσικά, και η διάδοση από στόμα σε στόμα κάνει θαύματα και σε αυτό θα συμβάλλει αν φοράτε τα χειροποίητα κοσμήματά σας αποτελώντας έτσι ζωντανή διαφήμιση, αλλά και αν δωρίσετε κάποια από αυτά σε φίλες και γνωστές, διευρύνοντας κατά πολύ τον κύκλο των ακολούθων σας.

Δείτε βίντεο που μπορεί να σας βοηθήσουν

 

και εδώ δείτε μερικές ιδέες