Γενέθλιοι λίθοι … η συνέχεια!

Υπέροχα τα δώρα με πολύτιμους λίθους. Σαγηνευτικά βραχιόλια, πολύτιμα δαχτυλίδια και μενταγιόν που δε θα μπορείτε να αποχωριστείτε. Μονόπετρα με διαμάντια αλλά και πιο πρωτότυπα με πολύτιμους και ημι-πολύτιμους λίθους για να κάνετε τη διαφορά. Σκουλαρίκια για ξεχωριστές εμφανίσεις και μενταγιόν για μίνιμαλ αλλά ακαταμάχητες εμφανίσεις.

Σε προηγούμενο μας άρθρο, αναφερθήκαμε στους γενέθλιους λίθους. Δώδεκα μήνες, δώδεκα λίθοι, με ιδιότητες και ξεχωριστά γνωρίσματα. Κάθε γυναίκα θέλει ιδιαίτερα και πρωτότυπα δώρα. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε πότε έχει τα γενέθλιά της. Θα την εκπλήξετε ευχάριστα, επιλέγοντας κάτι τόσο μοναδικό. Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, τη λίστα από τον καλοκαιρινό Ιούλιο…

Ιούλιος

Ρουμπίνι. Το κόκκινο του πάθους, της αγάπης και της δύναμης σε έναν πολύτιμο λίθο. Σε κάποιους πολιτισμούς, το ρουμπίνι είχε τη μαγική ιδιότητα να κάνει τους ανθρώπους άτρωτους, ενώ υποστηριζόταν ότι το χρώμα του σκουραίνει μεταφυσικά προκειμένου να προειδοποιήσει για έναν επικείμενο κίνδυνο. Το ρουμπίνι, με τη ζεστασιά και την αίσθηση της ζωντάνιας που αποπνέει, συμβολίζει τη φωτιά, την επιτυχία, την αφοσίωση και το πάθος.

ΜονόπετραΑύγουστος

Περίδοτο. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι και οι Έλληνες έδειχναν μια ξεχωριστή προτίμηση στο περίδοτο. Ορισμένοι ιστορικοί πιστεύουν ότι τα σκούρα πράσινα πετράδια που φορούσε η Κλεοπάτρα δεν ήταν σμαράγδια, αλλά περίδοτο. Είναι διαφανής λίθος αν και μερικές φορές υπάρχουν μέσα του κάποιες ίνες που δίνουν την αίσθηση της μεταξωτής υφής. Είναι φυλαχτό ενάντια στο κακό και συμβολίζει τη φήμη, την αξιοπρέπεια και την προστασία. Συμβολίζει την ομορφιά, προστατεύει από αρνητικά συναισθήματα και αυξάνει την υπομονή και την επιμονή.

Σεπτέμβριος

Ζαφείρι. Όλες οι αποχρώσεις του ουρανού σε ένα πολύτιμο λίθο. Από το βαθύ μπλε του βραδινού ουρανού ως και το λαμπερό γαλάζιο μιας ηλιόλουστης καλοκαιρινής μέρας. Πολλοί λένε ότι το μοναδικό του χρώμα ταιριάζει μόνο με ό,τι είναι σταθερό και αξιόπιστο. Η πέτρα του πεπρωμένου και της σοφίας φέρνει σε αυτόν που τη φοράει πνευματική διαύγεια, χαρά και ελπίδα. Είναι ο λίθος της αλήθειας, της δέσμευσης και συμβολίζει την πίστη, την αγάπη και τη λαχτάρα των ανθρώπων.

Οκτώβριος:

Τουρμαλίνη. Μια ιστορία λέει ότι όταν η τουρμαλίνη ξεκίνησε το ταξίδι της από τα έγκατα της γης προς την επιφάνεια, συνάντησε κάπου στο σκοτεινό της δρόμο το ουράνιο τόξο. Ταξίδεψαν μαζί και λίγο πριν αποχωριστούν, αυτό τής χάρισε όλα τα χρώματά του. Η  τουρμαλίνη είναι το μόνο ορυκτό με τόσους χρωματισμούς. Συμβολίζει την ισορροπία και την προστασία, ενώ ανοίγει την καρδιά στην αγάπη και βοηθά να ανέβει η σκέψη σε ανώτερα επίπεδα.

Νοέμβριος

Τοπάζι. Ένας ημιπολύτιμος λίθος με πολλά χρώματα. Λέγεται ότι ηρεμεί τις φουρτουνιασμένες θάλασσες και προσφέρει ευφράδεια στον κάτοχό του. Οι Ινδοί του απέδιδαν ιδιότητες μακροζωίας, ενώ στο μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν για να καταπολεμήσουν τη μαγεία. Το τοπάζι συμβολίζει τον έρωτα, την επιτυχία και την ευτυχία, ενώ τονώνει την αυτοεκτίμηση και τη δημιουργικότητα.

Δεκέμβριος

Τυρκουάζ. Με το χρώμα της γαλαζοπράσινης θάλασσας και του γαλάζιου του καλοκαιρινού ουρανού, το τυρκουάζ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ημι-πολύτιμους λίθους. Σε όλο τον κόσμο έχει φορεθεί ως φυσική προστασία από τις δυνάμεις του σκότους. Είναι ένα σύμβολο της αγάπης και της τρυφερότητας, ενώ εννοεί τη φιλία και την πίστη σε αυτούς που το φορούν.