τεχνητα νυχια

Φυσική ενίσχυση νυχιών: τα 3 υλικά για να φτιάξετε τεχνητά νύχια

Το όνειρο των όμορφων, μακριών και εντυπωσιακών νυχιών είναι για πολλές γυναίκες άπιαστο χωρίς φυσική ενίσχυση. Τα τεχνητά νύχια είναι συχνά η μόνη λύση σε γυναίκες, στις οποίες τα νύχια σπάνε, είναι πολύ μικρά ή έχουν ακαθόριστο σχήμα. Η φυσική ενίσχυση των νυχιών, ώστε να καλυφθούν με ένα ανθεκτικό στρώμα που θα τους επιτρέψει να μακρύνουν, να διαμορφωθούν σε ένα όμορφο σχήμα και να τραβήξουν τα βλέμματα, γίνεται με διάφορα υλικά. Όλα αυτά τα υλικά είναι εντελώς ακίνδυνα και δεν αλλοιώνουν ούτε βλάπτουν το φυσικό νύχι, αν εφαρμοστούν από τεχνίτριες που γνωρίζουν με ακρίβεια πώς να τα χρησιμοποιούν. Αντίθετα, αυτά τα υλικά ενισχύουν το νύχι, ώστε να γίνει πιο ανθεκτικό και σκληρό.

Πορσελάνη

Η πορσελάνη είναι ένα νέο σχετικά υλικό στο χώρο των τεχνητών νυχιών, το οποίο είναι ιδανικό για γυναίκες με πολύ κατεστραμμένα νύχια, όπως νύχια με ραβδώσεις, πολλά πετσάκια στην επιφάνειά τους και ανώμαλη επιφάνεια. Η πορσελάνη εφαρμόζεται σε ολόκληρο το νύχι και απαλύνει οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο στρώμα ακόμα και σε εντελώς φαγωμένα νύχια. Έτσι, τα νύχια γίνονται σκληρά, καλοσχηματισμένα και μακριά χωρίς πολλή προσπάθεια. Η πορσελάνη μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα ακόμα και σε πλήρως κατεστραμμένα νύχια.

τεχνητά νύχιαGel

Το gel είναι ένα πολύ διαδεδομένο υλικό για τεχνητά νύχια εδώ και χρόνια. Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι ότι έχει φυσικό αποτέλεσμα, αφού δημιουργεί νύχια λεπτά και διαφανή. Επιπλέον, ως υλικό είναι εντελώς άοσμο και ακίνδυνο. Ωστόσο, ακριβώς επειδή είναι πιο φυσικό υλικό, το gel δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο άλλα υλικά. Έτσι, τα τεχνητά νύχια με gel αντέχουν μικρότερο χρονικό διάστημα και θέλουν μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα. Τέλος, ένα ακόμα μειονέκτημα του gel είναι ότι μπορεί να βλάψει το φυσικό νύχι, ακριβώς επειδή το στρώμα του είναι λεπτό. Συγκεκριμένα, επειδή χρειάζεται τροχό και λιμάρισμα, αν η τεχνίτρια δεν είναι επιδέξια, μπορεί να τραυματίσει το φυσικό νύχι κατά τη διαδικασία.

Ακρυλικό

Το ακρυλικό είναι το πλέον κατάλληλο για γυναίκες με φαγωμένα, εύθραυστα ή πολύ κοντά νύχια, αφού το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η ανθεκτικότητα. Τα ακρυλικά τεχνητά νύχια μπορούν να κρατήσουν ακόμα και περισσότερο από ένα μήνα χωρίς να σπάσουν, να θαμπώσουν ή να ραγίσουν, ενώ ακόμα και αν χαλάσουν σε κάποιο σημείο μπορούν να επιδιορθωθούν εύκολα και γρήγορα. Επιπλέον, τα ακρυλικά τεχνητά νύχια στεγνώνουν μόνα τους χωρίς τη χρήση λάμπας και αφαιρούνται με καθαρό ασετόν χωρίς τροχό. Ωστόσο, το ακρυλικό ως υλικό μυρίζει έντονα και άσχημα κατά την εφαρμογή του, όμως ταυτόχρονα, επειδή στεγνώνει γρήγορα, απαιτεί πολύ έμπειρα χέρια. Η τεχνίτρια πρέπει να ξέρει να χειρίζεται με άνεση το ακρυλικό, διότι αλλιώς ενδέχεται να προκύψει ένα αφύσικο αποτέλεσμα με τεχνητά νύχια που είναι πολύ χοντρά.

Επομένως, αν θέλετε νύχια που ξεχωρίζουν και εντυπωσιάζουν, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε ένα ινστιτούτο ομορφιάς ή ένα εξειδικευμένο nail art studio, για να πραγματοποιήσετε με σάρκα και οστά την εικόνα που είχατε για τα νύχια σας και να ζωντανέψετε το όνειρό σας!