Περιδέραιο - Goldbuyers.co.gr

O διαχρονικός τρόπος δανεισμού

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την ραγδαία εμφάνιση ενεχυροδανειστηρίων σε ολόκληρη τη χώρα. Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειες βλέπουμε να λειτουργούν κέντρα αγοράς χρυσού. Εκτός από την Αθήνα και τον Πειραιά, που αποτελούν τα μεγαλύτερα κέντρα της Αττικής, σοβαρά και φερέγγυα ενεχυροδανειστήρια συναντά κανείς στα Ιωάννινα, στο Αγρίνιο στην Πάτρα αλλά και σε πολλές ακόμα μικρότερες ή μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο δανεισμός έναντι κάποιου ενέχυρου, αποτελεί τον παλαιότερο τρόπο εξεύρεσης μετρητών χρημάτων. Και μιας που η εποχή που διανύουμε δεν φημίζεται και για την οικονομική της ευμάρεια, και την άνετη λειτουργία των αγορών, πολλοί από εμάς αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους εξεύρεσης μετρητών χρημάτων.

Περιδέραιο - Goldbuyers.co.gr

Αποτελεί εύκολο και άμεσο τρόπο δανεισμού η εναπόθεση κάποιου πολύτιμου αντικειμένου ως ενέχυρο, από οποιαδήποτε άλλη επιλογή,  για παράδειγμα την δανειοδότηση  από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα – τράπεζα, μιας που πλέον είναι αρκετά δύσκολο ως ακατόρθωτο, να καταφέρει κανείς να αποσπάσει κάποιου είδους δάνειο. Κι αν το καταφέρει αυτό θα έχει γίνει έπειτα από μεγάλη και χρονοβόρα διαδικασία.

Η χρηματική ρευστότητα είναι πλέον μια δύσκολη υπόθεση ακόμη και για τις τράπεζες. Έτσι τα ενεχυροδανειστήρια προσφέρουν άμεσα μετρητά χρήματα σε κάθε ιδιώτη ή επαγγελματία, χωρίς περεταίρω γραφειοκρατικές διαδικασίες ή ενοχλήσεις, αφού δεν πρόκειται για δανειοδότηση με τραπεζικές ρήτρες και συμφωνίες.

Εάν λοιπόν κάποιος χρειάζεται άμεσα μετρητά χρήματα, η επιλογή ενός κέντρου αγοράς χρυσού, του παρέχει αυτό ακριβώς που αναζητά χωρίς περιορισμούς και αγκυλώσεις. Με ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες μπορεί κανείς να εξοικονομήσει όσα χρήματα επιθυμεί ανάλογα φυσικά με τα αντικείμενα τα οποία διαθέτει είτε προς πώληση είτε προς ενεχυρίαση.

Η εκτίμηση της αξίας των πολύτιμων αντικειμένων είναι άμεση και το σημαντικότερο, δωρεάν, ακόμα και για όποιον απλώς θέλει να μάθει την αξία ενός αντικειμένου που διαθέτει, μπορεί να επισκεφθεί ένα ενεχυροδανειστήριο, και να ενημερωθεί για την τρέχουσα αξία του στην αγορά τη κάθε δεδομένη χρονική στιγμή. Σίγουρα αυτό στο οποίο θα πρέπει να δοθεί έμφαση από την πλευρά του άμεσα ενδιαφερόμενου, είναι η αξιοπιστία του ενεχυροδανειστηρίου που θα επιλεχθεί. Ένα δίκτυο καταστημάτων αγοράς χρυσού, αποτελούν πάντα πιο φερέγγυα επιλογή από μεμονωμένα ενεχυροδανειστήρια που συναντά κανείς σε μία μόνο περιοχή.

αγορά χρυσού - Goldbuyers.co.gr

Έτσι αν επισκεφτούμε κάποιο ενεχυροδανειστήριο, καλό θα ήταν να ρωτήσουμε περισσότερες πληροφορίες για το αν υπάρχει κάποιο δίκτυο καταστημάτων πίσω από το συγκεκριμένο κατάστημα, ή αν αυτό απλώς λειτουργεί μόνο του. Η εμπειρία και η αξιοπιστία των επαγγελματιών παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και γι’ αυτό πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός, ώστε να είναι σε θέση να ξεχωρίσει τον άρτιο επαγγελματία από τον καιροσκόπο.

Τα ενεχυροδανειστήρια λοιπόν, είναι αναγκαία και στην εποχή μας, καθώς οι οικονομικές συγκυρίες στη χώρα μας δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο. Αποτελούν την λύση σε κάθε οικονομικό αδιέξοδο που μπορεί να ταλαιπωρεί κάποιον, αφού δίνει τη λύση άμεσα, γρήγορα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και αδιάκριτα διαπιστευτήρια, όπως αυτά που ζητούν τα ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Με συνέπεια, επαγγελματισμό και εχεμύθεια μπορεί κανείς να εξοικονομήσει άμεσα μετρητά χρήματα, για οποιοδήποτε λόγο και αν τα επιθυμεί χωρίς να δώσει λογαριασμό για το πού ή πώς θα τα ξοδέψει, (κάτι που οι τράπεζες, ζητούν και με έγγραφες αποδείξεις, είτε πρόκειται για στεγαστικό, επαγγελματικό ή καταναλωτικό δάνειο).