Βρεφικά φορμάκια από οργανικά υλικά: τι πρέπει να γνωρίζετε

Το κεφάλαιο ρούχα είναι συνήθως το τελευταίο που απασχολεί τους νέους γονείς. Έχουν με τόσα πράγματα να ασχοληθούν που νομίζουν ότι το να αγοράσουν βρεφικά φορμάκια και υπνόσακους είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Η αλήθεια, βέβαια, είναι λίγο διαφορετική, μιας και με τα βρεφικά ρούχα μπορούν να εμφανιστούν διάφορα προβλήματα εκεί που δεν το περιμένετε. Ένα κλασικό πρόβλημα είναι να δυσφορεί το μωρό σας μέσα στο φορμάκι κι εσείς να μη μπορείτε να καταλάβετε γιατί. Ή να εμφανίζει δερματικά εξανθήματα, παρόλο που το ρούχο είναι απόλυτα καθαρό και απαλό. Τη λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα δίνουν τα βρεφικά φορμάκια από οργανικά υλικά.

Τι είναι τα οργανικά βρεφικά ρούχα;

Τα οργανικά βρεφικά ρούχα είναι φτιαγμένα από οργανικά υλικά, όπως βαμβάκι, μαλλί, μπαμπού και μετάξι. Η διαφορά τους με τα υπόλοιπα βρεφικά ρούχα που περιέχουν τα ίδια υλικά είναι ότι προέρχονται από οικολογικές καλλιέργειες. Από καλλιέργειες δηλαδή, όπου δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, χημικές ουσίες, όπως φορμαλδεΰδη, αμμωνία και μαλακτικά. Μπορεί να μην το γνωρίζατε μέχρι τώρα, όμως παίζει κομβικό ρόλο όχι μόνο το υλικό αλλά και το πού αυτό έχει παραχθεί.

Γιατί τα υλικά από βιολογικές καλλιέργειες βοηθούν τα μωράκια;

Το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών, ειδικά στους πρώτους μήνες της ζωής τους, δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν πολύ εύκολα να εμφανίσουν αλλεργίες, εκζέματα και άλλες δερματικές παθήσεις. Συχνά, ένα μωρό μπορεί να μην έχει εμφανή συμπτώματα στο δέρμα του, όμως να μη μπορεί να αναπνεύσει καλά, επειδή έρχεται σε επαφή με υφάσματα, τα οποία έχουν συγκεντρώσει δεκάδες βλαβερές ουσίες. Οι ουσίες αυτές δεν απομακρύνονται ικανοποιητικά με το πλύσιμο και αφήνουν κατάλοιπα. Αντίθετα, τα οργανικά βρεφικά φορμάκια είναι βαμμένα με φυσικά ορυκτά χρώματα, δεν περιέχουν χρωστικές, είναι απόλυτα απαλά και δεν έχουν τοξίνες που επιβαρύνουν τον οργανισμό του παιδιού.

Πώς θα καταλάβω ότι το μωρό μου πρέπει να φορέσει οργανικά ρούχα;

Αν το μωράκι σας εμφανίζει δερματικά εξανθήματα, η διάγνωση, εφόσον έχουν αποκλειστεί από τον παιδίατρο άλλες αιτίες, είναι σχετικά εύκολη. Άλλες περιπτώσεις, όπου θα καταλάβετε ότι το παιδί ενοχλείται από τα ρούχα που του φοράτε είναι όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ στον καινούριο του υπνόσακο, όταν δεν αναπνέει καλά ή κλαίει χωρίς λόγο.

Τι είδους οργανικά βρεφικά ρούχα υπάρχουν;

Το πιο κλασικό υλικό που χρησιμοποιείται είναι το 100% οργανικό βαμβάκι, με το οποίο φτιάχνονται φορμάκια για μωρά όλων των ηλικιών, από πρόωρα και νεογέννητα μέχρι μωράκια μερικών μηνών. Άλλωστε, στα φορμάκια είναι κυρίως απαραίτητη η προστασία, όταν το μωρό είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί ο οργανισμός του να αντιμετωπίσει τις απειλές. Φυσικά, υπάρχουν οργανικά ρούχα όλων των ειδών, όπως παντελόνια, φορέματα για κορίτσια, μπλούζες, σορτσάκια και φούτερ.

Μπορείτε να βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε βρεφικά φορμάκια από οργανικό βαμβάκι σε πολύ οικονομικές τιμές στο online κατάστημα Mama Said.