Χριστουγεννιάτικα στολίδια εξωτερικού χώρου: βήμα βήμα ο στολισμός του κήπου σας

χριστουγεννιατικα στολιδια εξωτερικου χωρο

Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα σε ένα σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων από τους στολισμένους εξωτερικούς χώρους. Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια εξωτερικού χώρου φέρνουν τη λάμψη και τη χαρά των γιορτών όχι μόνο στους ενοίκους του σπιτιού αλλά και στους γείτονες αφού  φαίνονται από παντού, ενώ κιόλας δεν τα βαριόμαστε. Αν είστε από τους τυχερούς που έχετε κήπο, τότε ακόμα καλύτερα! Ο κήπος σε αντίθεση με το μπαλκόνι μας δίνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες στολισμού, για να αφήσουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει και να γίνουμε πάλι παιδιά. Ας δούμε παρακάτω βήμα βήμα όλες τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε, για να έχετε έναν άψογα στολισμένο κήπο.

Καθαρίστε τον

Όπως σε ένα βρώμικο και ακατάστατο σπίτι κανένα δέντρο και κανένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό δεν δείχνει όμορφο, έτσι και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια εξωτερικού χώρου θα αναδειχθούν μόνο σε έναν καθαρό και περιποιημένο κήπο. Σκουπίστε τις πλάκες, μαζέψτε τα ξερά φύλλα, κουρέψτε το γκαζόν και κλαδέψτε τα δέντρα, για να προετοιμάσετε τέλεια το χώρο.

Φωτάκια

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης εξωτερικών χώρων είναι φυσικά τα φωτάκια. Μπορείτε να τα βάλετε στους κορμούς και τα κλαδιά των φυλλοβόλων δέντρων, για να δείχνουν λιγότερο γυμνά, αλλά και στα κάγκελα της περίφραξης. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να βάλετε φωτιζόμενες φιγούρες, όπως ξωτικό, Άγιος Βασίλης, τάρανδος και χιονάνθρωπος, σε διάφορα σημεία του κήπου. Προσέξτε μόνο να είναι αδιάβροχα με βάση την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση.

χριστουγεννιατικα στολιδια εξωτερικου χωρο

Φάτνη

Σε μια απάνεμη γωνιά του κήπου φτιάξτε μια μικρή αυτοσχέδια φάτνη με πλαστικές φιγούρες για να αντέχουν στον καιρό. Αποτελεί το ιδανικό καλωσόρισμα στους καλεσμένους σας αυτές τις άγιες μέρες και φυσικά φέρνει την κατάνυξη στο σπίτι.

Μπάλες και γιρλάντες

Όλα τα στολίδια που βάζουμε στο εσωτερικό του σπιτιού μας μπορούμε να τα βάλουμε και στο εξωτερικό, αρκεί να τα στερεώσουμε καλά. Γιρλάντες στα κάγκελα και τους κορμούς των δέντρων και μπάλες στα αειθαλή δέντρα του κήπου θα τον μετατρέψουν στο χωριό των Χριστουγέννων μαζί με τις φωτιζόμενες φιγούρες και τη φάτνη. Σας προτείνουμε, βέβαια, να διαλέξετε στολίδια που αντέχουν στη βροχή αλλά και τον ήλιο, δηλαδή πλαστικά και όχι ξύλινα, αν θέλετε να τα χαρείτε και του χρόνου.

χριστουγεννιατικα φυτα

Χριστουγεννιάτικα φυτά

Ένας πιο φυσικός τρόπος να στολίσετε τον κήπο σας είναι τα χριστουγεννιάτικα φυτά. Μπορείτε να φυτέψετε στις γλάστρες και τα παρτέρια κόκκινα λουλούδια, όπως το αλεξανδρινό, ή ακόμα και θάμνους με τους χαρακτηριστικούς κόκκινους καρπούς, όπως το κυδωνίαστρο.

Στεφάνι

Μπορείτε είτε να το φτιάξετε μόνοι σας είτε να το αγοράσετε. Ένα στεφάνι από κλωνάρια ελάτου ή γκι στολισμένο με κορδέλες και χρυσόσκονη είναι το ιδανικό στολίδι, για να κρεμάσετε στην πόρτα του κήπου και να χαμογελάτε με τρυφερότητα κάθε φορά που το βλέπετε γυρνώντας σπίτι.

Περισσότερα στολίδια εξωτερικού χώρου