Σακάκια σεφ: πώς να τα περιποιείστε για να μοιάζουν σαν καινούρια

Το σακάκι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της στολής του σεφ. Το φοράνε όλοι οι μάγειρες και θέλουν να δείχνουν όμορφοι και περιποιημένοι μέσα σε αυτό. Φυσικά είτε δουλεύετε στην κουζίνα είτε σε κάποιο άλλο σημείο του εστιατορίου είναι πολύ λογικό το σακάκι σας να λερώνεται συνεχώς. Τα σακάκια σεφ είναι η στολή εργασίας σας και θέλετε να μοιάζουν σαν καινούρια, κάθε φορά που τα φοράτε, ακόμα και αν τα έχετε πολλά χρόνια. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Με τα παρακάτω tips!

 

Επενδύστε σε υψηλής ποιότητας ρούχα

Η πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επενδύσετε σε ποιοτικά σακάκια σεφ. Η ποιότητα στο ύφασμα κάνει τη διαφορά. Αφενός γιατί το ύφασμα είναι ανθεκτικό στα πολλά πλυσίματα και αφετέρου γιατί διατηρεί τα χρώματα επί μακρόν. Τα καλά υφάσματα είναι μεν πιο λεπτά, αλλά ταυτόχρονα στρώνουν καλύτερα πάνω στο σώμα και πλένονται ευκολότερα.

Medicahellas.gr - Επαγγελματικός Εξοπλισμός - Γυναικείο σακάκι σεφ με κούμπωμα τρουκ άσπρο 100% Αιγυπτιακό Βαμβάκι

 

Διαβάστε τις ετικέτες

Ένα λάθος που γίνεται συχνά είναι να πετάμε απλώς το σακάκι μέσα στο πλυντήριο και να το πλένουμε με τα υπόλοιπα ρούχα. Δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία για το πώς ακριβώς πρέπει να πλυθεί. Το καλύτερο είναι να διαβάζουμε προσεκτικά τι γράφει η ετικέτα του ρούχου. Για να μάθουμε την σωστή θερμοκρασία, τις στροφές αλλά και γενικά αν επιτρέπεται το στεγνό καθάρισμα στο σακάκι.

 

Αφαιρέστε αμέσως τους λεκέδες

Για να μοιάζει ένα ρούχο όσο το δυνατόν πιο καινούριο πρέπει να έχουν αφαιρεθεί σωστά όλοι οι λεκέδες και να μην έχουν αφήσει αυτό το αδιόρατο σημάδι. Για να το πετύχετε αυτό στα σακάκια σεφ, θα πρέπει να αφαιρείτε την περισσότερη ποσότητα του λεκέ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μόλις αντιληφθείτε, λοιπόν, κάποιον λεκέ, αφαιρέστε το κομμάτι του φαγητού που τον δημιούργησε και σκουπίστε το ύφασμα με λίγη μαγειρική σόδα. Η οποία θα τον εξουδετερώσει. Έπειτα, φυσικά, στο τέλος της εργάσιμης μέρας θα πρέπει να πλύνετε ολόκληρο το σακάκι.

 

Medicahellas.gr - Επαγγελματικός Εξοπλισμός - Στολές Σεφ Καθάρισμα

 

Αποκτήστε δεύτερο, εφεδρικό σακάκι

Το να έχετε ένα δεύτερο, εφεδρικό σακάκι σας δίνει τη δυνατότητα να αντικαταστήσετε άμεσα το λερωμένο. Έτσι, θα μπορείτε να το μουλιάσετε άμεσα σε ζεστό νερό και απορρυπαντικό χωρίς να χρειάζεται να κυκλοφορείτε με μια βρεγμένη κηλίδα όσο δουλεύετε.

 

Τακτοποιήστε σωστά τη στολή

Το μεγαλύτερο λάθος, όταν επιστρέφετε κουρασμένοι από τη δουλειά, είναι να παραπετάξετε κάπου τα ρούχα σας. Το σωστό είναι να τα κρεμάσετε σε κάποια κρεμάστρα αν είναι καθαρά. Έτσι δεν χρειάζεται να τα σιδερώσετε την επόμενη φορά που θα πρέπει να τα φορέσετε.

 

Medicahellas.gr - Επαγγελματικός Εξοπλισμός - Κρέμασμα Ρούχων

 

Χρησιμοποιήστε λευκαντικό

Αν το λευκό σας σακάκι έχει κάποιους λεκέδες που δε λένε να φύγουν ή έχει αρχίσει να γαριάζει, τότε μη χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Η χλωρίνη κιτρινίζει το ύφασμα, αν εφαρμοστεί σε μεγάλες ποσότητες. Καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε λευκαντικό με δύναμη οξυγόνου που μπορεί κυριολεκτικά να κάνει θαύματα.

 

Πηγή: Medicahellas.gr