Πώς θα κρατήσει περισσότερο το μανικιούρ σου

Όλες οι γυναίκες λατρεύουμε να έχουμε περιποιημένα και όμορφα βαμμένα νύχια και τα προϊόντα μανικιούρ καθώς και τα βερνίκια νυχιών αποτελούν τα αγαπημένα μας προϊόντα μακιγιάζ. Ωστόσο, όλες έχουμε ταυτόχρονα το πρόβλημα ότι το μανικιούρ δε διατηρείται όσο θα θέλαμε. Ήδη από την τέταρτη μέρα ή και πιο νωρίς, ανάλογα με την ποιότητα των νυχιών της καθεμίας, το βερνίκι θαμπώνει πάνω στο νύχι μας, ξεφτίζει ή ακόμα και ξεφλουδίζει.

Cnd shellac

Φυσικά, λύση σε αυτά τα προβλήματα δίνουν τα τεχνητά νύχια ή το ημιμόνιμο μανικιούρ με εφαρμογές cnd shellac, όμως δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αποφεύγουν τα χτιστά νύχια ή το βερνίκι cnd shellac, είτε για οικονομικούς λόγους, καθώς θεωρούν ακριβό το να τους φτιάξει τα νύχια κάποια εξειδικευμένη τεχνίτρια, είτε γιατί θεωρούν ότι τα νύχια με τζελ και το φουρνάκι νυχιών εξασθενούν τη στοιβάδα του φυσικού νυχιού ή προκαλούν βλάβες στην υγεία. Έτσι, από όλα τα προϊόντα νυχιών προτιμούν τα απλά βερνίκια και τα κάνουν μόνες τους χωρίς να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα για νύχια. Για αυτές τις γυναίκες, λοιπόν, οι παρακάτω συμβουλές είναι απαραίτητες, ώστε να επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής των όμορφων, βαμμένων νυχιών για όσο μπορούν.

Σωστό μανικιούρ

Το βασικότερο σημείο κατά τη διαδικασία του μανικιούρ είναι η σωστή προετοιμασία. Δεν χρειάζεται να έχετε παρακολουθήσει σεμινάρια πεντικιούρ και μανικιούρ για να γνωρίζετε ότι είναι απαραίτητο να έχετε απομακρύνει τα πετσάκια γύρω από το νύχι και να το έχετε λιμάρει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εμφανίζει αιχμές και άγρια σημεία. Μόνο έτσι, το βερνίκι νυχιών θα απλωθεί σωστά και σε όλη την επιφάνεια του νυχιού, ενώ οι άκρες θα μπορέσουν με το σωστό σχήμα να παραμείνουν αναλλοίωτες. Ένα επιπλέον tipp είναι έχετε λιμάρει ελαφρά όλη την επιφάνεια του νυχιού πριν εφαρμόσετε το βερνίκι. Προσοχή, δεν χρειάζεστε τροχό νυχιών, ούτε πρέπει να λιμάρετε έντονα, αφού αυτό μπορεί να βλάψει τη στοιβάδα του νυχιού. Ένα απλό πέρασμα με τη λίμα αρκεί και το βερνίκι θα εφαρμόσει τέλεια. Επίσης, όπως δεν πρέπει να αφήνετε σημεία στο νύχι που δεν έχουν λιμαριστεί, έτσι καλό θα ήταν, ειδικά αν το νύχι σας είναι λεπτό, να το έχετε κοντό. Διαφορετικά, τα μακριά νύχια είναι πιο επιρρεπή σε σπασίματα και όλος ο κόπος θα πάει χαμένος.

Στη συνέχεια, πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόστε βάση και έπειτα δύο στρώσεις βερνικιού. Χωρίς τη βάση, το νύχι σας θα κιτρινίσει, ιδιαίτερα αν το βερνίκι είναι έντονο, ενώ ταυτόχρονα το αποτέλεσμα θα κρατήσει λιγότερο. Κάθε στρώση χρώματος πρέπει να έχει το ελάχιστο βερνίκι που απαιτείται, για να βγει ομοιόμορφο χωρίς να είναι πολύ παχύ. Μετά το πρώτο χέρι, περιμένετε υπομονετικά μέχρι αυτό να στεγνώσει τελείως, διότι μόνο έτσι θα σταθεροποιηθεί στο νύχι και έπειτα εφαρμόστε το δεύτερο χέρι. Στο τέλος, απαραίτητο είναι και το σταθεροποιητικό που θα δώσει και τη χαρακτηριστική λάμψη.

Από εκεί και πέρα, το πόσο θα κρατήσει το χρώμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του νυχιού αλλά και του βερνικιού. Τα cnd vinylux, για παράδειγμα, κρατάνε μία εβδομάδα, ενώ τα φτηνά βερνίκια νυχιών του εμπορίου μπορεί να κρατήσουν μόνο δύο μέρες. Σε κάθε περίπτωση, εσείς πρέπει να τα προστατεύετε με κάθε τρόπο και ο σημαντικότερος είναι να φοράτε γάντια για τις δουλειές του σπιτιού, ώστε μην τα φέρνετε σε επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά.