Επιλογή μπαταρίας μοτοσυκλέτας: Τι πρέπει να προσέξετε

Συνηθίζεται να λέγεται ότι ο κινητήρας είναι η καρδιά κάθε μοτοσικλέτας. Ωστόσο, ο κινητήρας είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του puzzle που λέγεται μηχανή. Θα πρέπει να συμπληρώνεται με τη σωστή μπαταρία, η οποία μπορεί να παρομοιαστεί σαν το αίμα που βοηθά τη μοτοσικλέτα να λειτουργεί, αφού παρέχει την απαιτούμενη ισχύ για εκκίνηση ανεξάρτητα από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Με την πληθώρα των διαθέσιμων επιλογών, ποια θα πρέπει, όμως, να επιλέξετε;

Ας δούμε παρακάτω τα βασικότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε:

 

  • Συμβατότητα: Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τις απαιτήσεις της μοτοσικλέτας σας. Δεν έχουν όλες οι μπαταρίες καθολική συμβατότητα με όλες τις μηχανές. Δώστε προσοχή στις προδιαγραφές, για να περιορίσετε τις δυνατότητες.

 

  • Τύποι μπαταρίας μοτοσικλέτας: Υπάρχουν αρκετοί τύποι σε ότι αφορά τις μπαταρίες μοτοσυκλέτας. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους είναι ο AGM ή Absorbed Glass Mat. Η ευελιξία του είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του, καθιστώντας τον χρήσιμο για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια μπαταρία τύπου gel, η οποία εγγυάται την αναστολή των ηλεκτρολυτών. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τύπο, επειδή παρέχει εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει διαρροή, ακόμη και σε περίπτωση που  σπάσει.

 

  • Εγγύηση: Επιλέξτε εκείνη με την μεγαλύτερη εγγύηση, ώστε να έχετε εκτεταμένη υποστήριξη από τον κατασκευαστή. Εάν μελλοντικά υπάρξει κάποιο πρόβλημα, είναι σημαντικό να μπορείτε να την επιστρέψετε στον κατασκευαστή και να σας την αντικαταστήσει. Συνεπώς, πρέπει να λάβετε και αυτό υπόψη, όταν υπολογίζετε το οικονομικό, ώστε να βρείτε την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

 

  • Συντήρηση: Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία διατηρεί υψηλή ποιότητα και λειτουργικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της, χωρίς να απαιτεί συντήρηση.

 

  • Ισχύς: Μην ξεχάσετε να δείτε αυτήν την τεχνική λεπτομέρεια καθώς θα είναι ενδεικτική της συνολικής απόδοσης της. Η υψηλότερη βαθμολογία ισχύος είναι γενικά καλή, αλλά αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι η τιμή της θα είναι λίγο υψηλότερη. Η ισχύς των μπαταριών μοτοσικλέτας εκφράζεται σε Volt. Συμβουλευθείτε τον κατασκευαστή της μηχανής σχετικά με το πόση ισχύς απαιτείται για τη μηχανή σας, ώστε να μην αγοράσετε μια ακριβή μηχανή λόγω υψηλής ισχύος, η οποία δεν είναι απαραίτητη.

 

  • Reviews: Ακόμα και αν συνυπολογίσετε όλα τα παραπάνω προσεκτικά, θα μειώσετε τις διαθέσιμες επιλογές σε μερικά μοντέλα. Ποιο όμως θα διαλέξετε από όλα αυτά; Καλό είναι να κάνετε την έρευνά σας και να διαβάσετε τα reviews των υπόλοιπων χρηστών online. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που αναζητάτε περισσότερα ανταλλακτικά μοτο. Οι κριτικές, τόσο για μεμονομένα προϊόντα, όσο και για τα καταστήματα, θα σας δώσουν εικόνα για την ικανοποίηση των χρηστών που ήδη αγόρασαν αυτό που εσείς ψάχνετε.