επιπλα

Χειροποίητο Έπιπλο: Μια επιλογή Υψηλής Αισθητικής

Ένα χειροποίητο έπιπλο είναι ταυτόχρονα μια πρακτική και αισθητική αγορά. Θα κοσμεί το σπίτι σας, θα αντανακλά ποιος είστε και θα εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη λειτουργία στο σπίτι σας, όπως για παράδειγμα μια βιβλιοθήκη, στην οποία θα αποθηκεύετε την πνευματική κληρονομιά σας. Για αυτό το λόγο χρειάζεται να είναι ποιοτικό και να αντέχει στο χρόνο.

βιβλιοθήκη-Konstantaras.net

 

Πρώτα απ’ όλα, να θυμάστε ότι τα χειροποίητα έπιπλα έχουν μια δική τους ζωή, που προσδίδει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, χαρακτήρα και προσωπικότητα μέσω του σχεδιασμού και της εμφάνισής του. Ο σχεδιασμός είναι η καρδιά  και το πνεύμα του κομματιού.  μόνο αφού η καρδιά σας κατανοήσει και αγαπήσει το σχεδιασμό και τις γραμμές του θα μπορέσει ένα χειροποίητο έπιπλο να βρει τη θέση που του αρμόζει στο σπίτι σας.

Πώς όμως θα μπορέσετε να καταλάβετε  πόσο δουλεμένο είναι ένα χειροποίητο έπιπλο;

Το φινίρισμα είναι ίσως η πιο ορατή τεχνική πτυχή κάθε χειροποίητου επίπλου. Όλα σχετίζονται με το φως και τα σωστά υλικά. Το σωστό φινίρισμα έχει ως στόχο να τραβήξει το φως που θα του επιτρέψει να παίξει με τις ίνες του ξύλου, αναδεικνύοντας τις πλουσιότερες πτυχές του ‘’χαρακτήρα’’ του ξύλου. Μια χειροποίητη ξύλινη καρέκλα είναι ένα διαχρονικό κομμάτι χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι και μοντέρνο. Φυσικά αυτό εξαρτάται από το σχέδιο, το είδος του ξύλου που θα επιλεχθεί για την κατασκευή αλλά και το χρώμα.

καρέκλα1-Konstantaras.net

Αυτό που είναι ενδιαφέρον να θυμάστε, είναι ότι η ζωή που έχει ένα κομμάτι ξύλο επεκτείνεται μέσω ενός χειροποίητου κομματιού. Από που προέρχεται το ξύλο, πώς και γιατί ήταν συνδεδεμένο, πώς και που κόβεται και ξηραίνεται; όλα αυτά γίνονται στοιχεία του χαρακτήρα του επίπλου σας. Οι καλοί τεχνίτες αποδεικνύουν τη δέσμευση τους με τη γη, τα δάση και τους οικοτύπους της περιοχής τους με τη χρήση πιστοποιημένων ξύλων. Η πιστοποίηση αυτή υποδηλώνει ότι το ξύλο που χρησιμοποιείται, συμμορφώνεται με τις πρακτικές διαχείρισης των δασών με στόχο την προώθηση, τη βελτίωση και τη διατήρηση της υγείας των τοπικών δασών και των πληθυσμών της άγριας ζωής τους. Το αυτόχθονο ξύλο μιλά επίσης για τη ζωή της περιοχής από όπου προέρχεται προσδίδοντας μια αίσθηση  ακεραιότητας και δέσμευσης για το κομμάτι και τον ιδιοκτήτη του.

Πηγή: Konstantaras.net