τρόποι να ομορφύνετε μια μικρή κουζίνα

5 τρόποι να ομορφύνετε μια μικρή κουζίνα

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι να παραμελούμε την κουζίνα μας, με το σκεπτικό ότι κανείς δεν τη βλέπει, ειδικά αν δεν είναι στον ίδιο χώρο με το σαλόνι. Ωστόσο, η κουζίνα είναι ένα πολύ ξεχωριστό δωμάτιο, άμεσα συνδεδεμένο με την οικογενειακή και συντροφική ζωή. Εκεί μαγειρεύουμε και ετοιμάζουμε νόστιμα πιάτα για τους αγαπημένους μας, εκεί τρώμε και μοιραζόμαστε ξεχωριστές στιγμές. Τα όμορφα έπιπλα κουζίνας και η προσωπική διακόσμηση είναι απαραίτητα, για να αισθανόμαστε άνετα σε αυτή. Μήπως, όμως, εσείς έχετε μια μικρή κουζίνα και νιώθετε ότι οι παρεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν είναι ελάχιστες; Τα καλά νέα είναι ότι ακόμα και μια πολύ μικρή κουζίνα μπορεί να αναδειχθεί, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips, ώστε να πάρετε το καλύτερο που έχει να σας δώσει.

Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα

ανοιχτα χρωματα επιπλα κουζινας

Γεμίστε με χρώμα την κουζίνα σας. Εκτός από χρωματιστούς τοίχους μπορείτε να έχετε και χρωματιστά έπιπλα κουζίνας και μαξιλάρια ή πετσέτες σε έντονα χρώματα. Είναι σημαντικό τα χρώματα που θα επιλέξετε να είναι σε ανοιχτές αποχρώσεις, για να μεγαλώνει οπτικά ο χώρος.

Επενδύστε στο φωτισμό

φωτισμος επιπλα κουζινας

Τοποθετήστε στην κουζίνα σας πρωτότυπες λάμπες σε διάφορα σημεία. Σε ξεχωριστά σχέδια και με διάφορα χρώματα θα δώσετε μια άλλη προοπτική στο χώρο, ενώ θα τον κάνετε και πιο φωτεινό, κάτι που είναι βασικό, αν θέλετε αυτός να δείχνει μεγαλύτερος. Άλλωστε, στην κουζίνα κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα, οπότε πρέπει να υπάρχει και ο αντίστοιχος φωτισμός. Πιο απαλό φωτισμό χρειαζόμαστε όταν τρώμε και πιο έντονο όταν μαγειρεύουμε.

Γεμίστε τους τοίχους

γεμιστε τους τοιχους επιπλα κουζινας

Σίγουρα τα έπιπλα κουζίνας κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά, αλλά όχι μόνο. Και οι τοίχοι παίζουν το ρόλο τους. Μην τους αφήνετε άδειους, γιατί ο χώρος δείχνει ψυχρός και μικρότερος. Ένας πίνακας ανακοινώσεων, ένα ιδιαίτερο χρώμα στον τοίχο, μια ταπετσαρία ή αυτοκόλλητα τοίχου θα αναδείξουν μια όμορφη χρωματική παλέτα που θα κάνει την κουζίνα σας πιο φινετσάτη. Επιπλέον, η κουζίνα θα δείχνει και μεγαλύτερη, αφού οι τοίχοι γύρω της θα την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα.

Κρατήστε την τάξη

ντουλαπια κουζινας

Μια ακατάστατη κουζίνα δείχνει ακόμα πιο μικρή, όσα υπέροχα έπιπλα κουζίνας, χρώματα και υφάσματα και αν της έχετε βάλει. Για να οργανώσετε την κουζίνα σας, καλό είναι να επενδύσετε σε κουτιά και χώρους αποθήκευσης, όπου θα βάζετε τα διάφορα τρόφιμα και σκεύη μαγειρικής, για να μην είναι αυτά σε ελεύθερη θέα και δημιουργούν την αίσθηση της ακαταστασίας. Εκτός από ντουλάπες και συρτάρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλάθια και επιτοίχια ράφια, για να αξιοποιήσετε κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου.

Μην κάνετε την κουζίνα αποθηκευτικό χώρο

διακοσμητικα κουζινας

Μην πέσετε στην παγίδα να βάζετε στην κουζίνα ό,τι νομίζετε ότι δεν ταιριάζει πουθενά αλλού. Δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να κάνετε τη μικρή κουζίνα να δείχνει ακόμα μικρότερη. Όπως προαναφέραμε, η τάξη είναι βασικό στοιχείο, για να δείχνει αυτό το δωμάτιο όμορφο, αλλά εκτός από αυτό χρειάζεται να υπάρχει και προσοχή στο τι του βάζετε μέσα. Το να διαλέξετε διακοσμητικά στοιχεία ειδικά για την κουζίνα είναι πολύ βασικό και σίγουρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τη γεμίσετε με άχρηστα πράγματα που δεν χωράνε πουθενά αλλού.