Συμβουλές για το καινούριο σου φοιτητικό σπίτι!

Δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να μη συμφωνεί πως τα φοιτητικά χρόνια είναι η πιο ανέμελη και χαρούμενη εποχή στη ζωή μας. Ειδικά, αν πέρασες σε άλλη πόλη, οι εμπειρίες που θα ζήσεις θα σου μείνουν αξέχαστες. Είναι, ωστόσο, λογικό στην αρχή να έχεις πελαγώσει, να σου φαίνεται τεράστια αλλαγή η απομάκρυνση από το πατρικό σου και να μην ξέρεις πώς να διαχειριστείς το καινούριο σπίτι που πρέπει να φτιάξεις. Ερωτήσεις όπως τι έπιπλα να αγοράσεις, πώς να διακοσμήσεις το σαλόνι και όλα αυτά χωρίς να ξεφύγει ο σφιχτός προϋπολογισμός που σου έχουν παραχωρήσει οι γονείς σου, στριφογυρίζουν συνεχώς μέσα στο μυαλό μου.
Ηρέμησε όμως. Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα, όπως σου φαίνονται τώρα και είναι κρίμα να χαραμίζεις το καινούριο ξεκίνημα της ζωής σου με αγωνιώδεις σκέψεις. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να επιπλώσεις και διακοσμήσεις όμορφα τον καινούριο σου χώρο χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα αλλά πάντα με σεβασμό στο προσωπικό σου γούστο.
Καταρχάς, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως οι απαιτήσεις επίπλωσης του φοιτητικού σπιτιού είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με ένα κανονικό σπίτι που στεγάζει μια οικογένεια. Έπιπλα, όπως μεγάλη τραπεζαρία, μπουφές ή κρυσταλιέρα φυσικά δεν θα σου χρειαστούν, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα αγοράσεις μόνο και μόνο για να δείχνει το σπίτι πιο γεμάτο. Γέμισέ το με μαξιλάρες, αφίσες, βιβλία και πολύ γέλιο με την παρέα σου και τίποτα δεν θα μοιάζει παράταιρο.

Παράλληλα, καλό είναι να ξεχάσεις τη διακόσμηση και το στυλ που ακολούθησαν οι γονείς σου στο πατρικό σου σπίτι. Αν είχες συνηθίσει σε κάποιο κλασικό σαλόνι με βαριά έπιπλα, δερμάτινους καναπέδες και περίτεχνη τραπεζαρία, πρέπει τώρα να ξεσυνηθίσεις, καθώς όχι μόνο είναι περιττό αλλά και εντελώς ανούσιο να προσπαθήσεις στο φοιτητικό σου σπίτι να μιμηθείς κάτι τέτοιο. Βέβαια οι περισσότεροι νέοι επιθυμούν ένα μοντέρνο σαλόνι αγνοώντας όμως πως συχνά τα έπιπλα που συναντάμε στα μοντέρνα σαλόνια είναι εξίσου ακριβά.

μοντέρνα σαλόνια-sofa.gr

Το δημιουργικότερο που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς και να προσανατολιστείς σε μια mix and match διακόσμηση του σαλονιού και της κρεβατοκάμαρας. Πάρε το αγαπημένο σου πουφ από το παιδικό σου δωμάτιο μαζί σου και ρώτα τη γιαγιά ή τους γονείς σου, μήπως τους περισσεύει κάποιο έπιπλο. Μπορεί να σου φαίνεται απίθανο, όμως ίσως να έχουν κρυμμένο στην αποθήκη κάποιον ξεχασμένο μπουφέ, τον οποίο μπορείς να τον βάψεις ή να τον μετατρέψεις σε μικρή βιβλιοθήκη για τα καινούρια σου βιβλία. Στην ίδια λογική κάνε μια βόλτα και στα παλαιοπωλεία της περιοχής σου, συχνά εκεί κρύβονται μικροί θησαυροί. Μην ξαφνιαστείς αν βρεις εκεί ένα υπέροχο τραπέζι που μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει σαν τραπεζαρία ή ένα κομοδίνο που να ταιριάζει φανταστικά με το κρεβάτι σου και να αλλάξει όλη την εικόνα της κρεβατοκάμαρας προς το καλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση μην έχεις στο μυαλό σου τα μοντέρνα και κλασικά σαλόνια ή τις πολυτελείς κρεβατοκάμαρες που βλέπεις στα περιοδικά. Αφέσου να διαλέξεις όμορφα κομμάτια που σε εκφράζουν για το πρώτο σου σπίτι και άλλωστε θα έχεις τέσσερα χρόνια τουλάχιστον μπροστά σου για να το βελτιώνεις συνεχώς.