επιτοιχια ραφια

Επιτοίχια ράφια και εύκολες συμβουλές σε ένα μικρό σπίτι

Στις μεγάλες πόλεις ελάχιστοι έχουν την πολυτέλεια να μένουν σε άνετα σπίτια με πολλά και ευρύχωρα δωμάτια. Οι περισσότεροι στριμώχνονται σε μικρά διαμερίσματα που τους κάνουν να ασφυκτιούν και δεν τους αφήνουν χώρο να βολέψουν όλα τους τα υπάρχοντα. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι ακόμα και το πιο μικρό σπίτι μπορεί με μερικές παρεμβάσεις, όπως τα επιτοίχια ράφια, να μοιάζει μεγαλύτερο, να προσφέρει περισσότερο χώρο και τελικά να μετατραπεί σε έναν παράδεισο, στο προσωπικό μας καταφύγιο που θα αντανακλά τα γούστα μας και θα μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα μέσα στη θαλπωρή και την άνεσή του.

Χρησιμοποιήστε καθρέφτες

Ο καθρέφτης έχει την τέλεια δυνατότητα να κάνει το χώρο να μοιάζει πολύ μεγαλύτερος από ό,τι είναι, για την ακρίβεια διπλάσιος. Στην κρεβατοκάμαρα μπορεί ακόμα και ο ένας τοίχος να είναι γεμάτος με δύο καθρέφτες, αφού κάτι τέτοιο και πρακτικό και ταιριαστό με αυτό το δωμάτιο είναι. Στο σαλόνι μπορείτε να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη δίπλα στην είσοδο ή στο χολ.

επιτοιχια ραφια με συρταριαΒάψτε τους τοίχους σε ανοιχτό χρώμα

Ποτέ μη βάφετε τους τοίχους ενός μικρού δωματίου με σκούρο χρώμα, θα μοιάζει αποπνικτικό. Ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, για να μοιάζει κάθε χώρος πολύ μεγαλύτερος.

Εκμεταλλευθείτε τον κάθετο χώρο με επιτοίχια ράφια και άλλα έπιπλα

Ακόμα και το πιο μικρό δωμάτιο έχει πολύ χώρο στο κάθετο επίπεδο. Ψηλές βιβλιοθήκες και ντουλάπες, επιτοίχια ράφια και γάντζοι για τη γκαρνταρόμπα σας είναι πολύ καλές ιδέες για να μην αφήσετε να πάει χαμένος ο χώρος πάνω από τα έπιπλά σας. Ειδικά τα επιτοίχια ράφια θεωρούνται από τους διακοσμητές η νέα μόδα που μπορεί να δώσει άλλον αέρα στους άδειους τοίχους σας.

Διαλέξτε ελαφριά και ευέλικτα έπιπλα

Τα βαριά και μεγάλα έπιπλα περιορίζουν πολύ την ελευθερία κινήσεων και αυτό δεν είναι πρακτικό σε ένα μικρό δωμάτιο. Εύκολα μετακινήσιμα έπιπλα ή έπιπλα που κλείνουν και ανοίγουν θα σας δώσουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων και επιπλέον χώρο όταν δεν τα χρειάζεστε.

Χρησιμοποιήστε με πολλούς τρόπους κάθε δωμάτιο

Εφόσον δεν έχετε πολλά δωμάτια για κάθε ξεχωριστή χρήση που θέλετε, πάρτε από κάθε δωμάτιο ό,τι περισσότερο έχει να σας δώσει. Βάλτε το γραφείο σας στο υπνοδωμάτιο ή διαφορετικά σε μία γωνιά στο σαλόνι, ενώστε την κουζίνα με την τραπεζαρία, ώστε να έχετε ένα μόνο τραπέζι ή αν μένετε σε γκαρσονιέρα οριοθετήστε το χώρο με ένα χαλί και βάλτε από τη μία του πλευρά το κρεβάτι και από την άλλη τον καναπέ.

Αξιοποιήστε ακόμα και την πιο παραμελημένη γωνιά

Σε ένα μικρό σπίτι δεν έχετε την πολυτέλεια να αφήνετε χώρους να μένουν αναξιοποίητοι. Για να μην καταλήξετε να στοιβάζετε τα πάντα στο σαλόνι με αποτέλεσμα αυτό να μοιάζει παραφορτωμένο και βαρύ, δώστε ζωή και σε άλλους χώρους, όπως ο διάδρομος. Μπορείτε εκεί να βάλετε το γραφείο σας, μία μικρή βιβλιοθήκη ή ντουλάπα, έναν καλόγερο ή μερικά κουτιά αποθήκευσης. Το ίδιο ισχύει και για το χολ ή για την κρεβατοκάμαρα. Οι γωνίες είναι οι χώροι που περνούν απαρατήρητοι αλλά μπορούν να γίνουν και τα καλύτερα μέρη αποθήκευσης.